Esha tv
Dünya

Müslümanlara iftira atıp İngiltere'yi karıştıran kadın yakalandı

İngiltere'de 3 çocuğu öldüren saldırganın Müslüman olduğu yalanını sosyal medyada ilk paylaşan ve aşırı sağ protestoların fitilini ateşleyen Bernadette Spofforth gözaltına alındı.

Müslümanlara iftira atıp İngiltere'yi karıştıran kadın yakalandı
10-08-2024 10:37
EshaHaber Gündem Haberler

İngiltere'de sosyal medyadan paylaştığı yalan haberle sokak olaylarını başlattığı iddia edilen Bernadette Spofforth isimli bir işkadını gözaltına alındı.

İngiltere'nin Southport kentinde 29 Temmuz'da 17 yaşındaki saldırgan, 3 çocuğun öldüğü, 8'i çocuk 10 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Katilin Müslüman olduğu yalanının sosyal medyadan yayılmasıyla aşırı sağ gruplar sokakları karıştırmış, binlerce kişi göçmenleri hedef almıştı. İngiltere'de 55 yaşında bir kadın, sosyal medyada paylaştığı yalan bilgilerle aşırı sağcı sokak olaylarının fitilini ateşlediği iddiasıyla gözaltına alındı. Cheshire Polis Baş Müfettişi Alison Ross, aşırı sağcı sokak olaylarının internet ortamındaki kötü niyetli ve yanlış bilgilerden beslendiğini belirterek, "Bu durum, sosyal medyada doğruluğunu kontrol etmeden bilgi paylaşmanın tehlikeli olduğuna dair çarpıcı bir örnektir" dedi.

İngiltere'de bıçaklı saldırı: 2 çocuk öldü, 9 kişi yaralandıİngiltere'de bıçaklı saldırı: 2 çocuk öldü, 9 kişi yaralandı

İngiltere'de aşırı sağcılar camiye saldırdıİngiltere'de aşırı sağcılar camiye saldırdı

İngiltere’de protestolar şiddetlendiİngiltere’de protestolar şiddetlendi

İngiltere'de sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştılar!İngiltere'de sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştılar!

İngiltere'de aşırı sağcıların şiddet eylemlerinde 378 kişi gözaltına alındıİngiltere'de aşırı sağcıların şiddet eylemlerinde 378 kişi gözaltına alındı

İngiltere'deki Türklere tedbirli olma çağrısıİngiltere'deki Türklere tedbirli olma çağrısı

İngiltere'yi karıştıran Siyonist: İslam karşıtı gösterilerin arkasında o varİngiltere'yi karıştıran Siyonist: İslam karşıtı gösterilerin arkasında o var

İngiltere'de şiddet eylemlerine karışanlar 'terörizm' suçlamasıyla yargılanacakİngiltere'de şiddet eylemlerine karışanlar "terörizm" suçlamasıyla yargılanacak

Finansörler durmuyor! Katillerin silahları bunlardanFinansörler durmuyor! Katillerin silahları bunlardan

İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye ceza!İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye ceza!

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İngiliz medyası ise gözaltındaki kadının Bernadette Spofforth isimli bir iş insanı olduğunu duyurdu. Daily Mail'e konuşan Spofforth, "Böyle bir şeyle suçlanmaktan utanıyorum. Bunu uydurmadım. Southport'taki birisinden böyle bir bilgi aldım" dedi. Saldırganın kimliğine ilişkin yalan bilgi paylaştığını kabul eden Spofforth, "Bu paylaşımı yaptım. Bir anlık içgüdüyle yapılmış saçma bir şeydi ve beni mahvetti" diyerek üzgün olduğunu belirtti.

SALDIRGAN HRİSTİYAN

Kapattığı X hesabında binlerce takipçisi olduğu kaydedilen Spofforth'ın bir giyim firmasının genel müdürü olduğu öğrenildi. Spofforth yaptığı paylaşımda saldırganın göçmen teknesiyle İngiltere'ye gelen Ali Al-Shakati olduğunu yazdı. Ancak saldırganın Ruanda asıllı ve İngiltere doğumlu Axel Rudakubana olduğu ortaya çıkmıştı. İngiltere ve Kuzey İrlanda'da yaşanan aşırı sağcı sokak olayları sonucunda 483 kişi gözaltına alındı, bunlardan 149'u hakim karşısına çıktı. 13 kişi 11 ay ila 3 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

"PAYLAŞIMLARIN SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ"

İngiltere Hükümeti sosyal medya paylaşımlarına karşı uyardı. "Paylaşım yapmadan önce düşünün" şeklinde yapılan uyarıda, "Şiddete veya nefrete teşvik eden içerikler sadece zararlı değil, aynı zamanda yasa dışı da olabilir. Yakınlarınıza sorumlu bir şekilde paylaşmalarını veya sonuçlarına katlanmalarını hatırlatın" çağrısında bulundu.

İNGİLTERE AİLEM İÇİN GÜVENLİ BİR ÜLKE DEĞİL

İskoçya'nın eski Başbakanı Hamza Yusuf, geçen hafta İngiltere'yi etkisi altına Müslümanlara yönelik sokak eylemlerine tepki gösterdi. Aşırı sağın eylemlerini korkunç olarak niteleyen Yusuf, "Hayatım boyunca insanların camilere tuğla attığı, en iğrenç İslamofobik sloganları haykırdığı ve sığınmacılar ile göçmenlerin yaşadığı otelleri ateşe verdiği bir ülkede yaşayacağımızı asla hayal etmezdim" dedi.

SEBEBİ POLİTİKACILAR

Yusf, "Bu, Birleşik Krallık'ta yaşadığım süre boyunca tanık olduğum en aşağılık şiddet düzeyi. Bunun sebebi, politikacıların İslamofobik açıklamaları ve aşırı sağın dilini benimsemeleridir. Kendim ve ailem için Birleşik Krallık'ın güvenli bir ülke olmadığını düşünüyorum" dedi.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ