Esha tv
Gündem

Mustafa Şentop: Sanal ortamda sövmenin de bir somut karşılığı olduğunu herkes anlamalı

Haber 7 - TBMM Başkanı Şentop dezenformasyonla mücadele yasa teklifi konusunda "Sanal ortamda hakaretin de sövmenin de bir somut karşılığı olduğunu herkesin anlaması, bilmesi lazım." dedi.

Mustafa Şentop: Sanal ortamda sövmenin de bir somut karşılığı olduğunu herkes anlamalı
30-05-2022 16:21

Şentop, A Haber'de canlı yayında soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına kaçacağı" iddialarını gündeme getirdiğinin anımsatılması üzerine Şentop, son zamanlarda biraz daha itham edici, suçlayıcı, iftira, yalanlar içeren birtakım kampanyalar yürütülmeye çalışıldığını üzülerek gördüğünü söyledi.

Dezenformasyon yasasında suç nasıl belirlenecek? Mahir Ünal açıkladıDezenformasyon yasasında suç nasıl belirlenecek? Mahir Ünal açıkladı

"Millet iradesinden başka güç tanımam" diyen bir siyasetçiyi bu şekilde itham etmenin inandırıcı olmadığını, bunu dile getirenlerin kendi inandırıcılıklarını kaybedeceğini ifade eden Şentop, "Bir taraftan demokrasiden bahsederek öbür taraftan da halkın büyük çoğunluğunun oylarıyla tartışmasız bir seçim sonucunda seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanını kaçmakla itham etmek iyi niyetli olarak hiçbir yerde değerlendirilemez; büyük bir çelişki." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ SIFIRA YAKIN

Muhalefetin erken seçimi dillendirdiği anımsatılarak, "Sonbaharda bir erken seçimi mümkün görüyor musunuz?" sorusuna Şentop, yaklaşım itibarıyla yeni anayasa değişikliğinin, erken seçim ihtimalini sıfıra yakın ihtimale indiren anlayışla hazırlandığını belirtti.

Seçim kararı almayı, sistemin işleyişi konusunda bir emniyet sibobu olarak düşündüklerini anlatan Şentop," Yeni sistemi anlamamaktan kaynaklanan bir durum olduğu kanaatindeyim. Ben seçimlerin vaktinde yapılacağını düşünüyorum. Bununla ilgili hiçbir şüphem yok." dedi.