Esha tv
Gündem

KONYALILAR FEDERASYONU BAŞKANI CELAL KURŞUN İZMİR YANGINLARINA SİTEM ETTİ.

Yangın failleri caydırıcı, korkutucu, hatta ürkütücü yasalarla yargılanmalıdır.

KONYALILAR FEDERASYONU BAŞKANI CELAL KURŞUN İZMİR YANGINLARINA SİTEM ETTİ.
21-08-2024 09:26
21-08-2024 09:31
İZMİR

KONYALILAR FEDERASYONU BAŞKANI CELAL KURŞUN İZMİR YANGINLARINA SİTEM ETTİ.

Federasyon binasında yaptığı açıklamada İzmir'e ve ülkemize geçmiş olsun diyen Başkan Kurşun, yangında mağdur olanlara metanet ve sabır dileyerek özetle şunları söyledi:

YANGIN FAİLLERİNE VERİLECEK CEZALAR AĞIR OLMALIDIR

Yangın failleri caydırıcı, korkutucu, hatta ürkütücü yasalarla yargılanmalıdır. Yoksa bu işin içinden başka türlü çıkılmayacağı gerçeğini bir kez daha gördük. Acilen ormanlarımızı ve ülkemizi koruyan ikinci bir çelik kubbe olacak yeni yasal düzenlemeler çıkarılmalı, devlet kontrolü ve organizesinde tarihimizin en büyük ağaç dikme kampanyaları hemen başlatılmalıdır. Bizler Konyalılar Federasyonu olarak her türlü ağaç dikme kampanyalarına destek verecek, yangınlardan mağdur olmuşların yanında olmaya çalışacağız. Devletimizin ilgili kurumları ve tüm sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine hazırız.

YANGINLARDA SABOTAJ İHTİMALİ ÖNCELİKLE ARAŞTIRMALIDIR

Yangınlar enerjini kaybetti ama, yüreklerimiz hala yanıyor. Şimdi ben burada başka bir konuya daha özellikle parmak basmak istiyorum. Her ne kadar bakan İbrahim Yumaklı "Elimizde kanıt yok" dese de; İzmir'de bir günde 73 ayrı noktada yangın çıkması asla rastlantı olamaz. Devletin zirvesinde bu yangın terörü tartışılmalı, istihbarat, güvenlik ve akademik açılardan çok ciddi bir biçimde araştırılmalıdır. Olayı sabote edenler ve aldıkları cezalar, devlet sırları hariç kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Böylelikle yangın teröristlerinin hedefi olan; hizmet eksikliği gibi gerekçelerle devleti halkın gözünden düşürme, ekonomik zafiyete uğratma gibi olumsuz haller amacına ulaşamayacaktır. Dedi.

CELAL KURŞUN KİMDİR?

Geçtiğimiz aylarda Yusuf Devebacak’ın vefatı ile Konyalılar Federasyonuna başkan seçilen Celal Kurşun, 1969 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesinde doğmuştur. Sanayi ve ticaretle iç içe geçen bir kariyere sahip olan Kurşun, Celsa Metal Plastik’in kurucusu ve sahibidir. Uzun yıllardır İzmir’de yaşayan Celal Kurşun, İzmir Konyalılar Vakfı’nda üç dönem görev almış ve ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) yönetiminde aktif rol oynamıştır. Ayrıca, birçok sivil toplum kuruluşunda ve hemşehri derneklerinde yöneticilik yapmıştır. İş dünyasında kazandığı tecrübeler, Kurşun'un liderlik yeteneklerini geliştirmiş ve onu Konyalılar Federasyonu başkanlığına kadar taşımıştır. Aynı zamanda aile hayatına da büyük önem veren Kurşun, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Haber: Bayram ÇAN


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ