Esha tv
Teknoloji

NASA, Ay'da nükleer enerji tesisi kurmak için 3 şirketle anlaştı

Haber 7 - NASA, uzaydaki faaliyetlerini daha ileriye taşımak için Ay'da nükleer enerji tesisi kurmayı hedefliyor. Bu amaçla şimdiden 3 şirket ile anlaşma imzaladı.

NASA, Ay'da nükleer enerji tesisi kurmak için 3 şirketle anlaştı
23-06-2022 10:40

NASA tarafından geçtiğimiz Salı günü Ay'da bir nükleer enerji tesisi kurulacağı duyurulmuştu. NASA, bu projesini bir an önce hayata geçirmek istiyor. Bu amaçla NASA üç şirketle anlaşma sağladı.

F-16, F-35 gibi uçakların tasarımcısı Lockheed Martin ile Westinghouse ve IX (Intuitive Machines ve X-Energy'nin ortak girişimi) firmaları NASA ile ortaklık kuran firmalar oldu. Ay'de kurulacak nükleer enerji projesinin tasarımının 12 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje tasarımının maliyetinin ise yaklaşık 5 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

NASA, bu projesini ABD Enerji Bakanlığı (DOE) ile birlikte yürütüyor. NASA, en az on yıl enerji üretebilecek 40 kilovatlık bir tesis kurmayı hedefliyor.

Ay'da veya Mars'taki koşullar, güneş enerjisinin kullanımını zorlaştırıyor. NASA, bu nedenle bu projesini hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyor. NASA ayrıca bu ve benzer projelerle derin uzay araştırmaları için uzun menzilli uzay araçlarının gelecekte sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyor.