Esha tv
Teknoloji

NASA bir ilk diyerek duyurdu: 16 milyon km uzaklıktan Dünyaya gönderildi!

NASA 10 Milyon Mil (16 milyon km) öteden Dünya'ya Lazer mesajı gönderdi. Bu şimdiye kadarki en uzun mesafeden gönderilmiş lazer mesajı oldu. Çalışma ilerleyen yıllarda uzaydan Dünya'ya hızlı görüntü aktarılabilmesini sağlayacak.

NASA bir ilk diyerek duyurdu: 16 milyon km uzaklıktan Dünyaya gönderildi!
06-08-2024 10:28
EshaHaber Gündem Haberler

NASA kısa bir süre önce bize yardımcı olabilecek önemli bir teknolojiyi göstererek mesajları lazer aracılığıyla neredeyse 16 milyon kilometre (10 milyon mil) mesafeye ışınladı. Bu, Ay'ın Dünya'dan uzaklığından yaklaşık 40 kat daha uzak ve Kasım 2023'te elde edilen bu başarı, optik iletişimin ilk kez bu kadar uzak bir mesafeye gönderilmesini temsil ediyor.

Geleneksel olarak, uzaktaki uzay araçlarıyla konuşmak için radyo dalgalarını kullanırız - ancak yakın kızılötesi gibi daha yüksek ışık frekansları, bant genişliğinde bir artış ve dolayısıyla veri hızında büyük bir artış sağlar.

NASA TARİHİ BİR ADIM DİYEREK DUYURDU

Sonunda Mars'a ve Mars'tan önemli bir gecikme olmaksızın yüksek çözünürlüklü video mesajları gönderebileceksek, bu ihtiyacımız olan teknolojiye doğru bir adımdır.

Sciencealert'in yayınladığı makaleye göre yapılan test, NASA'nın Derin Uzay Optik İletişim (DSOC) deneyinin bir parçasıydı ve iletişim bağlantısının başarılı bir şekilde kurulması 'ilk ışık' olarak biliniyor.

NASA Genel Merkezi'nde Teknoloji Gösterileri Direktörü olan Trudy Kortes o sırada yaptığı açıklamada, "İlk ışığa ulaşmak, önümüzdeki aylarda DSOC'un birçok kritik kilometre taşından biridir ve insanlığın bir sonraki dev adımını desteklemek için bilimsel bilgi, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve video akışı gönderebilen daha yüksek veri hızında iletişimin yolunu açmaktadır" dedi.

BİLGİLER UZAYDAN DÜNYAYA RAHATLIKLA GÖNDERİLEBİLECEK

Hepimiz yer tabanlı, yüksek hızlı iletişimlerimiz için optik fiberlere yerleştirilmiş benzer teknolojiye güveniyoruz, ancak burada, bilgiyi Dünya'ya geri getirmenin mevcut yöntemlerini geliştirmek için derin uzayda kullanılmak üzere uyarlandı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ