Esha tv
Gündem

Instagram önce sildi, sonra geri adım attı! Erbaş'ın iki mesajı yeniden yüklendi

İnstagram yeni bir skandala imza atarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın instagram hesabında yer alan 2 ayrı mesajı sildi. Gelen tepkilerin ardından META geri adım atarak mesajları yeniden aktif hale getirdi.

Instagram önce sildi, sonra geri adım attı! Erbaş'ın iki mesajı yeniden yüklendi
13-08-2024 22:18
13-08-2024 23:07

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Sosyal medya platformu Instagram'a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 Ağustos'ta erişim engeli getirilmiş görüşmeler neticesinde alınan kararları kabul eden kuruluş için 13 Ağustos'ta erişim engeli kaldırılmıştı.

 

 

ALİ ERBAŞ'IN PAYLAŞIMLARI YİNE SİLİNDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan Ali Erbaş'ın silinen 2 paylaşımın; birisinin Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi sonrası Filistin’deki katliamı kınayan sonuç bildirisinden diğerinin de Mekke'de toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşmasından olduğunu ifade etti. 

NEDEN SİLİNDİ?

Burak Orhan silinen 2 paylaşımla ilgili "Kaldırılan her 2 paylaşımdaki ortak nokta Siyonist kelimesi. İnstagramda siyonist demek yasak sanırım. Ama katil İsrail’i her şekilde savunmak serbest." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan'ın paylaşımı şu şekilde;

İnstagram Türkiye’de erişimin tekrar açılmasının ardından yeni skandal bir uygulamaya imza attı 

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız Ali Erbaş'ın instagram hesabında yer alan 2 ayrı mesajı dün silindi

Skandalın en ilginç tarafı 3 ay önce yapılan uluslararası “Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesinde” sayın başkanımız tarafından kamuoyuna duyurulan Filistin’deki katliamı kınayan sonuç bildirisinden yapılan paylaşımın silinmiş olması

Yine daha yakın zamanda Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde yapılan uluslararası toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşmasını içeren paylaşım da dün silindi. 

Kaldırılan her 2 paylaşımdaki ortak nokta Siyonist kelimesi. İnstagramda siyonist demek yasak sanırım. Ama katil İsrail’i her şekilde savunmak serbest

İnstagramın paylaşımları kaldırması siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemeye yetmeyecek, ne yaparsa yapsın insanlığa karşı işlediği suçların hesabını elbet bir gün verecektir

Dün Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Gazze ile ilgili instagramdaki paylaşımlarını sebepsiz yere kaldıran Meta daha önce Facebook’ta yaptığı gibi tekrar geri adım attı.

Gazze mesajlarının kamuoyunda yoğun şekilde gündeme gelmesinin ardından silinen iki mesaj… https://t.co/pNmIbX10Oh pic.twitter.com/d23DhVMw6k

— Burak Orhan (@Burakorhan0) August 13, 2024

META GERİ ADIM ATTI, ERBAŞ'IN MESAJLARI AKTİF HALE GETİRİLDİ

Instagram'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın paylaşımlarını sildiğini gündeme getirmesi ve kamuoyu tepkileri ses getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın iki paylaşımını sebepsiz yere kaldıran Meta, geri adım attı. Kaldırılan paylaşımlar tekrar aktif hale getirildi.

Diyanet Basın Müşaviri Burak Orhan yaptığı açıklamada "Dün Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Gazze ile ilgili instagramdaki paylaşımlarını sebepsiz yere kaldıran Meta daha önce Facebook'ta yaptığı gibi tekrar geri adım attı. Gazze mesajlarının kamuoyunda yoğun şekilde gündeme gelmesinin ardından silinen iki mesaj Meta tarafından kısa süre önce tekrar aktif hale getirildi. Sanırım Türkiye'deki kurumları sınıyorlar. Bu skandal silme işlemini sayfalarında ve ekranlarında yer vererek kamuoyuna yayılmasını sağlayan medya kuruluşlarına ve sosyal medya kullanıcılarına teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ