Esha tv
Gündem

Nusret bu kez de kestiği milyonluk hesapla adından söz ettirdi!

Dünyada binlerce restoranı olan ünlü kasap Nusret Gökçe, Dubai’deki restoranında bir müşterinin ödediği 108 bin dolar yani 3 milyon Türk lirası tutarında hesabı sosyal medyasında paylaştı.

Nusret bu kez de kestiği milyonluk hesapla adından söz ettirdi!
11-09-2024 19:23

Et pişirme ve tuzlama şekli nedeniyle “Salt Bae” olarak bilinen ünlü kasap ve işletmeci Nusret Gökçe, Dubai'deki restoranında bir müşterinin ödediği 108 bin dolarlık hesabı sosyal medyada paylaşarak tepki çekti. Hesapta üç adet “Altın Biftek”, şampanyalar, pahalı içkiler ve 1.250 dolarlık “Altın Baklava” gibi lüks ürünler yer aldı. Restoranda ödenen toplam tutar, yaklaşık 398 bin 630 Birleşik Arap Emirlikleri dirhemi (yaklaşık 3 milyon Türk lirası) olarak hesaplandı ve bu tutara 24 bin 500 dolarlık yani yaklaşık 815 bin Türk lirası tutarında bahşiş de dahil edildi.

"DUYARSIZLIK"

Nusret’in paylaşımı, sosyal medyada birçok kullanıcının olumsuz tepkisine neden oldu. Pek çok kişi, bu tür harcamaların aşırı pahalı ve gereksiz olduğu yorumunu yaparak durumu eleştirdi. Ayrıca ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde bu tür lüks harcamaların paylaşılmasını duyarsızlık olarak nitelendirildi. Bazı kullanıcılar ise bu durumun Nusret’in restoranlarının uluslararası ününe katkı sağladığını ve fiyatların restoranın sunduğu lüks deneyim ile orantılı olduğunu savundu. Ancak, genel görüş bu tür paylaşımların “gösteriş meraklısı ve gereksiz” olduğu yönündeydi.

MARKA TANITIM STRATEJİSİ

Daha önce de restoranlarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Salt Bae, sosyal medyada sıkça yaptığı şovlar ve altın kaplama yemekleriyle gündeme gelmişti. Birçok kişi, lüks ve gösterişin, Nusret'in markasını tanıtmak için bilinçli bir strateji olduğunu belirtiyor. Bu eleştiriler, Nusret'in popülaritesini azaltmak yerine daha fazla ilgi çekmesine de neden olabiliyor. Öte yandan, Salt Bae'nin Dubai restoranındaki bu hesabın sosyal medyada yayılması, lüks restoranların fiyat politikalarını ve bu tür harcamaların ahlaki boyutlarını tartışmaya açtı.

EKONOMİK ZORLUKLARLA TEZAT

Bu tür olaylar, genel olarak dünya çapında gelir eşitsizliğini ve lüks tüketim konusundaki hassasiyeti de gündeme getiriyor. Nusret'in restoranında yaşanan bu olay, özellikle pandemi sonrası ekonomik belirsizliklerin arttığı bir dönemde insanların lüks harcamalar konusundaki tepkilerini gözler önüne seriyor. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, bu tür gösterişli harcamaların dünyadaki pek çok insanın içinde bulunduğu ekonomik zorluklarla tezat oluşturduğunu dile getiriyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ