Esha tv
Dünya

O gün neler oldu? İranlı yetkili Haniye'nin son akşamını anlattı! Türkiye'ye teşekkür

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından akıllarda pek çok soru var. İran, İsrail'e nasıl yanıt verecek? Haniye'nin koruması yetersiz miydi? İranlı bir yetkili bu sorulara yanıt verdi.

O gün neler oldu? İranlı yetkili Haniye'nin son akşamını anlattı! Türkiye'ye teşekkür
03-08-2024 15:58
EshaHaber Gündem Haberler

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran'ın İsrail'e nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu. Bir İranlı yetkili, "İran, kendi toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve onurunu koruma konusunda asla tereddüt etmeyecektir" dedi.

İsrail'in kınanmaması durumunda, İran'ın BM Anlaşması'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullanarak caydırıcılık hususunda girişimlerde bulunacağını söyledi.
 

Haniye suikastının detayları netleşti! İran kendini yalanladıHaniye suikastının detayları netleşti! İran kendini yalanladı


Hamas lideri İsmail Haniye Katar'da son yolculuğuna uğurlandı

O AKŞAM NELER YAŞANDI?

Merak edilen konulardan biri de saldırı öncesinde neler yaşandığıydı. İranlı yetkilinin verdiği bilgiye göre; Haniye, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin töreninin ardından Filistin ile ilgili bir fuara katıldı. Ardından kalacağı misafirhaneye geçti. Saldırıya uğramasaydı, ertesi sabah Tahran'dan ayrılacaktı.

HANİYE DAHA İYİ KORUNABİLİR MİYDİ?

Haniye'nin daha iyi korunabileceği yönündeki sorulara yetkili, "Koruma yeterliydi," şeklinde yanıt verdi ve Haniye'nin güvenliğinin en yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Yetkili, saldırının ABD ve Batılı ülkelerin en üst düzey desteği ile gerçekleştirildiğini iddia ederek, "Desteklerin çeşitleri, lojistik ve teknik destekleri de göz önünde bulundurun" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

İranlı yetkili, "Müslüman ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan işgalci rejime karşı birlik olmalarını ve birçok alanda yaptırımda bulunmalarını bekliyoruz" dedi. Filistin konusunda Türkiye ile aynı görüşte olduklarını belirterek, Filistin davası için Türk devleti ve milletine gösterdikleri tutumdan dolayı teşekkür etti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ