Gündem

Oğuz Murat Aci'nin babasından Eylem Tok açıklaması: Ülkene eli kelepçeli dönme demiştim

Ekol Tv'nin özel haberine göre, Eylem Tok'a Türkiye'ye dönmesi ve oğlunu adalete teslim etmesi için defalarca seslenen Özer Aci, 'Ben ona ülkene eli kelepçeli dönme demiştim. Çok sabrettik' dedi.

Oğuz Murat Aci'nin babasından Eylem Tok açıklaması: Ülkene eli kelepçeli dönme demiştim
14-06-2024 21:32

Annesi Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırılan Timur Cihantimur'un ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci ilk açıklamasını Ekol TV'ye yaptı.

Yağmur Güzel'in özel haberine göre; Ünlü estetikçi Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un babasının otomobiliyle çıktığı gezinti bir faciayla sonuçlanmışı. Kemerburgaz'da ATV'leri bozulan Oğuz Murat Aci ve beraberindekilere çarpan Timur Cİhantimur, yaralıları olay yerinde bırakarak annesi Eylem Tok tarafından olay yerinden kaçırıldı. Kazada 1 çocuk babası Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti. Eylem Tok aynı gece oğlunu önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırdı.

Oğuz Murat Aci'nin ailesi Eylem Tok ve oğluna Türkiye'ye dönmeleri ve adalete teslim olmaları için çağrıda bulundu. Ancak herhangi bir yanıt alamadı. ABD'de oldukları ortaya çıkınca Adalet Bakanlığı, ABD'li yetkililerle temasa geçti ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının çıkarttığı yakalama kararını iletti. Adalaet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD'li makamlar tarafından gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

ÖZER ACİ EKOL TV'YE KONUŞTU

Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci ilk açıklamasını Ekol TV'ye yaptı. Özer Aci "Biz haklıydık. Sabırlı olduk sizlerinde sayesinde başardık. Ben tek başıma ne yapabilirdim. Eylem Hanım'a defalarca eli kelepçeli ülkene dönme diye seslenmiştim. Şu an duygularımı ifade edemiyorum" dedi.

ARTIK ONLAR DEĞİL BİZ GÜLECEĞİZ

Oğuz Murat Aci'nin eşi Şükriye Aci ise Ekol TV'ye Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasıyla ilgili şunları söyledi: "Bu kadar acının üzerine mutlu oldum. Artık pişkin pişkin gezemeyecekler. Artık onlar değil biz güleceğiz. Son zamanlarda umudumu kaybetmek üzereydim. Hiçbir gelişme olmuyordu. Bayram öncesi bize çok güzel bir haber oldu. Artık onlar düşünsün. Hak ettikleri cezayı almaları için sonuna kadar savaşacağız."

HEM KENDİ HAYATLARINI, HEM DE BİZİM HAYATIMIZI MAHVETTİLER

Şükriye Aci, Eylem Tok için de, "Yüz yüze söylemek istediğim çok şey var. Annelik iç güdüsüyle hareket edip oğlu için en büyük hatayı yaptı. Bundan sonra da bunun cezasını kendisi ve oğlu çekecek. Bahsettiği annelik iç güdüsüyle hem bizim hayatımızı, hem kendi hayatlarını mahvettiler" diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Oğuz Murat Aci’nin ailesinin avukatı Hacı Orhan, bundan sonraki hukuki süreçle ilgili şunları söyledi: "Eylem Tok ve oğlu ABD vatandaşı. Şu anda gözaltında olmaları lazım. İade ederlerse Türkiye’de yargılanacak, iade etmezlerse orada yargılanacaklar. Şu an gözaltında oldukları için mutlaka yargılanacaklar. Bu süreç ardından ABD’de mahkemeye çıkacak, bir dava açılacak. Mahkeme tutuklu veya tutuksuz yargılanmasına karar verecek. Dolayısıyla iade etmeme durumu var. Şu an süreci takip ediyoruz. Bu çok güzel bir süreç bizim açımızdan, aile mutlu. Ben ‘taksirle adam öldürme’ olduğu için iade edileceğini düşünüyorum. Bu işlerin süresi yok.”


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ