Esha tv
Gündem

Okullara 30 bin temizlik personeli ne zaman alınacak? Şartlar neler?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 bin temizlik personeli alacağını açıkladı. Bakan Yusuf Tekin, okullardaki temizlik sorunlarından dolayı okullara 30 bin ilave temizlik personeli alacaklarını belirtti. Peki, Okullara 30 bin temizlik personeli ne zaman alınacak? Şartlar neler?

Okullara 30 bin temizlik personeli ne zaman alınacak? Şartlar neler?
21-09-2024 16:48

Okullara 30 bin temizlik personeli ne zaman alınacak, şartlar neler? gibi soruların cevapları internette araştırılıyor. MEB tarafından okullara alınacak 30 bin temizlik personelinin başvuru detayları sorgulanıyor.

OKULLARA 30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ NE ZAMAN ALINACAK?

30 bin temizlik personeli için 23 Eylül 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan yayımlanacaktır.

BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMALAR

Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekildedir:

"Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce şu konuyu netleştirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi.

Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz."

Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz. 30 bin temizlik personeli alınacak."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ