Esha tv
Dünya

Onlarca kanguruyu öldürdü

Avustralya'da arazisinde 71 ölü kanguru bulunan kişiye binlerce Avustralya doları para cezası verildi.

Onlarca kanguruyu öldürdü
20-08-2024 14:03

 Avustralya'nın Victoria eyaletinde, arazisinde 71 ölü kanguru bulunan kişi 80 bin Avustralya doları para cezasına çarptırıldı.

ÜÇ YILLIK DAVA

9News sitesinin haberine göre, 2021'de yetkililer, Victoria'daki bir kırsal arazide ölü kangurular tespit etti. Olayın ardından 65 yaşındaki arazi sahibine soruşturma açıldı ve konu mahkemeye taşındı.

Wodonga Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, hayvanların çoğunun "yasaların gerektirdiği şekilde" öldürülmediği ortaya çıktı.

AMACI 'KONTROL' ALTINA ALMAKTI

Şüpheli, mahkemede, arazisindeki kanguruları "kontrol" altına almak için ölümcül olmayan yaralar açmak gibi insanlık dışı yöntemler kullanan atıcıları görevlendirdiğini anlatarak suçlamaları kabul etti.

Dava kapsamında şüpheli, 71 kangurunun "acı ve ıstırap yaşatarak ölümüne neden olduğu" gerekçesiyle 80 bin Avustralya doları para cezasına çarptırıldı.

KANGURULARA ACIMASIZ İŞKENCELER

Yetkili bir veterinerin raporunda, yetişkin kanguruların ölmeden önce "yüksek derecede acı ve ıstırap" yaşadığı, bir yavrunun açlıktan hayatını kaybettiği diğer yavrunun ise annesinin ölmesinin ardından onun kesesinde boğulduğu değerlendiriliyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ