Esha tv
Teknoloji

Orada kalabilmek için Nokia'nın tuşlu telefonunu kullanmak zorundalar!

İngiltere'deki bir yatılı okul, öğrencilere eski Nokia telefonları kullandıracak. Eton Koleji'ndeki birinci sınıf öğrencileri, Eylül ayından itibaren cep telefonlarından yalnızca arama ve mesajlaşma yapabilecekler.

Orada kalabilmek için Nokia'nın tuşlu telefonunu kullanmak zorundalar!
12-07-2024 10:42

Birçok okul bölgesi, okul günü boyunca öğrenciler için akıllı telefon yasağı getirdi ancak bir İngiliz yatılı okulu bunu bir adım öteye taşıdı.

Prens William ve Harry, Ian Fleming ve Tom Hiddleston gibi ünlü mezunlara sahip tarihi ve seçkin İngiliz yatılı okulu Eton College, Eylül ayından itibaren birinci sınıf öğrencileri için yeni bir cep telefonu politikası başlattı.

ÖĞRENCİLER TUŞLU NOKİA TELEFONU KULLANACAK

CBS News'e göre, bu öğrenciler akıllı telefonlarını evde bırakmak, SIM kartlarını okula getirmek ve yalnızca telefon görüşmeleri yapabilen ve kısa mesaj gönderebilen basit bir sayısal tuş takımına sahip eski tip, çevrimdışı bir Nokia cep telefonuna takmak zorunda kalacaklar .

İngiliz yatılı okulunun politikası , okul müdürlerinin okul günü boyunca öğrencilere akıllı telefon yasağı koymasına izin veren İngiltere hükümetinin yönergelerine dayanıyor .

Akıllı telefon yasakları ve yönergeleri Amerikan okul bölgelerine de sızmaya başlıyor. Govspend'den alınan verilere göre, 41 eyalette en az bir okul bölgesi, öğrencilerin okula gittiklerinde akıllı telefonlarını manyetik olarak kapatılmış Yondr kılıflarına koymalarını gerektiren bir kural koymuştur .

AKILLI TELEFON YASAĞI GİDEREK YAYILIYOR

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi, Haziran ayında öğrenciler için bölge çapında okul telefonu yasağı çıkardı ve bu durum Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'un eyalet düzeyinde de benzer bir yasa çağrısında bulunmasına yol açtı.

Bu arada New York şehrinde , şehrin kamu okulları şansölyesi David Banks önümüzdeki haftalarda bir telefon yasağı getirmeyi planladığını söyledi. New York Valisi Kathy Hochul, eyalet meclisiyle birlikte öğrencilerin yalnızca internet erişimi olmayan telefonlar taşımasına izin verecek iki yeni yasa tasarısını geçirmek için çalışıyor

Hatta Florida'da (evet, 10 milyon Florida'lıya ev sahipliği yapan Florida) okullarda akıllı telefon yasağı var ve bu yasak , okulların öğrencilerin Wifi ağları üzerinden sosyal medyaya erişmesini engellemesini de gerektiriyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ