Esha tv
Dünya

Pakistan İstihbarat Teşkilatı eski başkanı tutuklandı!

Pakistan Ordusu, eski İstihbarat Servisi (ISI) başkanı Faiz Hameed'i, bir konut projesiyle ilgili olarak tutuklanarak gözaltına alındı.

Pakistan İstihbarat Teşkilatı eski başkanı tutuklandı!
12-08-2024 21:23
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Haber7 – ÖZEL

Eski Pakistan İstihbarat Teşkilatı (ISI) Başkanı Korgeneral Faiz Hameed, Pakistan ordusu tarafından "Top City" adlı özel bir konut projesine yönelik iddilarla ilgili gözaltına alındı.

TOP CİTY" DAVASI İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI.

Ülkenin medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Dairesi (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, "Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin emirlerine uygun olarak, Top City davasında emekli Korgeneral Faiz Hameed'e karşı yapılan şikayetlerin doğruluğunu tespit etmek amacıyla detaylı bir soruşturma başlatılmıştır. Sonuç olarak, Pakistan Ordu Yasası'nın hükümleri uyarınca Korgeneral Faiz Hameed'e karşı disiplin işlemi başlatılmıştır" denildi.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Kasım 2023'te verdiği kararla, Hameed'e yönelik "son derece ciddi" olarak nitelendirilen iddiaların görmezden gelinemeyeceğini ve doğru çıkması durumunda ülkenin kurumlarının itibarını zedeleyebileceğini belirtti.

"KANUNLARA AYKIRI EYLEMLERDE BULUNDU" İDDİASI

Top City davası, 8 Kasım 2023 tarihinde, Top City'nin sahibi Moeez Ahmed Khan’ın, Faiz Hameed’i yetkilerini kötüye kullanmakla suçladığı bir dilekçeyi Yüksek Mahkeme'ye sunmasıyla gündeme geldi. Khan, dilekçesinde; 12 Mayıs 2017 tarihinde, Hameed’in talimatı üzerine ISI yetkililerinin Top City ofisine ve evine baskın düzenleyerek altın, elmas ve para gibi değerli eşyalarına el koyduğunu iddia etti. Ayrıca, Hameed'in kardeşi Sardar Najaf'ın da konuyu çözmek için kendisiyle temas kurduğunu belirtti. Khan, ISI yetkililerinin kendisinden 4 crore (yaklaşık 4,8 milyon Türk Lirası) nakit para aldığını da ileri sürdü.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ