
Pastane usulü tuzlu kurabiye; çay saatlerinin, davetlerin ve gün tabaklarının vazgeçilmez klasiğidir. Lezzeti ve yedikten sonra damakta bıraktığı tadı sayesinde çok sevilmekte. Evde yapılan tuzlu kurabiyeler çoğu zaman pastaneden alınanlar ile aynı tadı vermemektedir.
Bizde sizler için evde yapabileceğiniz ve pastaneden alacağınız tuzlu kurabiyelerden daha lezzetli olacak pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi derledik. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz, pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi ve püf noktaları…
PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE TARİFİ
Pastane usulü tuzlu kurabiyenin lezzeti sadeyağdan gelmekte. Tereyağını eritip köpüğünden arındırarak sadeyağ elde edebilirsiniz. Pastane usulü tuzlu kurabiyenin bir diğer sırrı da hamuruna lezzetini veren mahlep. Mahlep ile yapılan pastane usulü tuzlu kurabiyenin tadı farklı bir lezzete sahip olur. Mahlep kullanmayı tercih etmeyenler dilerse tariften mahlebi çıkarabilir. Pastane usulü tuzlu kurabiyenin bir diğer püf noktası ise hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmektir. Bu sayede hamurun içerisindeki malzemeler lezzetini salacak. Hamurun gevşeyip açılmasına yardımcı olacaktır.
HAZIRLIK SÜRESİ: 40 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA
Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi için malzemeler;
3 su bardağı un,200 gram tereyağı,3 tatlı kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında),1,5 tatlı kaşığı sirke,1 çay kaşığı tane mahlep,1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu,1 çay kaşığı tuz,Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı yoğurt,Çörek otu, susamPastane usulü tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber