Esha tv
Dünya

Polonya Başbakanı: Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'da Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu paralı asker grubu Wagner'in, yönetime isyanıyla başlayan olaylara değinerek, 'Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi.' dedi.

Polonya Başbakanı: Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi
25-06-2023 19:43

Polonya'nın kuzeydoğusundaki Bialystok'ta, Kara Kuvvetlerine bağlı 18. Keşif Alayını ziyaret eden Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki burada yaptığı konuşmada, Rusya'da Wagner'in yönetime isyanının ardından NATO ve Avrupa Birliği (AB) müttefikleriyle çok sayıda görüşme yaptığını aktardı.

Mateusz Morawiecki, söz konusu görüşmelerde, durumun izlenmesi ve iletişim gibi konularda, her şeyin olması gerektiği gibi işlediğini vurguladı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Bialystok'taki Kara Kuvvetlerine bağlı 18. Keşif Alayını ziyaret etti.

NATO'YA ÖVGÜ: EN GÜÇLÜ ASKERİ İTTİFAKA ÜYEYİZ

Polonya ordusunun sürekli güçlendirildiğinin altını çizen Morawiecki, "Polonya giderek daha fazla güvenli oluyor ve 'dünya tarihindeki en güçlü askeri ittifaka' üyeyiz." ifadesini kullandı.

"RUS YETKİLİLER ÖNGÖRÜLEMEZ"

Morawiecki, Rusya'da Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu paralı asker grubu Wagner'in, yönetime isyanıyla başlayan olaylara değinerek, "Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ