Dünya

Püskürtülen Bolivya darbesinde yeni gelişme... 3 darbeci hakkında karar

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da Devlet Başkanı Luis Arce hükümetine yönelik darbeye teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alınan eski General Jose Zuniga ve 2 komutan cezaevine gönderildi.

Püskürtülen Bolivya darbesinde yeni gelişme... 3 darbeci hakkında karar
29-06-2024 11:43

Ulusal basında çıkan habere göre mahkeme, Arce hükümetine darbeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan Zuniga ve 2 komutana 6 ay önleyici hapis cezası verdi.

Darbeci komutanlar yönetim başkenti La Paz'a bağlı dağlık kesimde yer alan Chonchocoro Maksimun Güvenlikli Cezaevi'ne gönderildi.

Bolivya’da darbe girişimi başarısız oldu: General Zuniga gözaltına alındıBolivya’da darbe girişimi başarısız oldu: General Zuniga gözaltına alındı

Öte yandan basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Eduardo del Castillo, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 4 askerin daha gözaltına alındığını ve sayının 21'e çıktığını duyurdu.

Gözaltına alınmadan kısa süre önce gazetecilere konuşan Zuniga, "Ben masumum. Arce ile geçtiğimiz pazar günü bir araya geldik. Devlet Başkanı, bana durumun çok kötü olduğunu ve ülkenin son derece kritik bir süreçten geçtiğinden bahsetti. 'Popülaritemin yeniden yükselmesi için bir şeyler yapmalıyız.' dedi." iddiasında bulunmuştu.