
Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Eritme Peynir Tebliği, kapsamı genişletilerek yeniden düzenlendi. Bu değişiklikle birlikte; pide, tost, sandviç gibi yaygın olarak tüketilen ürünlerde kullanılan peynir türü neyse, adı da artık o olacak. Yani menülerde “kaşarlı” ifadesi sadece gerçek kaşar peyniri kullanıldığında yer alabilecek.
RESTORANLARDA ARTIK O İSİMLE SATIŞI YAPILAMAYACAK!
Yeni düzenlemeye göre, bir restoranda kaşar yerine eritme peynir kullanılan bir ürün, “kaşarlı pide” ya da “kaşarlı sandviç” olarak sunulamayacak. Doğru etiketlendirme için ürün adları “eritme peynirli pide” veya “eritme peynirli sandviç” şeklinde güncellenecek.
Bu adım, hem tüketicinin doğru bilgilendirilmesi hem de gıda etiketlerinde şeffaflık sağlanması amacıyla atıldı. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu kapsamında yürürlüğe giren uygulama, gıda ürünlerinde doğruluğu, şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.
Bundan böyle etikette ne yazıyorsa, tabakta da o olacak. Artık hem üretici hem de işletmeler, kullandıkları malzemeye göre menülerini ve ambalajlarını düzenlemek zorunda kalacak.
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber