Esha tv
Politika

Rifkin kitabında Darwin'in evrim safsatasını bombalamış: Gereksiz tekrarlar teorisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Jeremy Rifkin'in Darwin teorisine karşı kitap yazarak "evrim" safsatasını çürüten ifadelere yer verdiği ortaya çıktı.

Rifkin kitabında Darwin'in evrim safsatasını bombalamış: Gereksiz tekrarlar teorisi!
22-12-2022 12:11

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3 Aralık 2022’de İstanbul’da gerçekleştirilen ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ buluşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları açıklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanlığı'na Jeremy Rifkin'in getirildiği duyuruldu. CHP'nin Türkiye’de 50 ili kapsayan 8 bölgede özel ekonomi bölgeleri oluşturularak üretim ve ihracat hareketi başlatma hamlesi konusunda danışmanlık hizmeti alacağını duyurduğu ABD'li Rifkin'in kaleme aldığı eserler ise kamuoyunda yakın merceğe alındı.

Ekonomik Eğilimler Vakfı (The Foundation on Economic Trends-FOET) Kurucu Başkanı Jeremy Rifkin'in 1 Mayıs 1983'te kaleme aldığı "Algeny - Yeni Bir Kelime-Yeni Bir Dünya" isimli eserinde Darwinizm eleştirilerinde bulunduğu belirlendi.

CHP'nin danışmanı Rifkin'in evrim teorisine ilişkin eleştirileri Algeny kitabında şöyle yer alıyor:

"Darwin teorisini ilk defa inceleyen bir kişi, başlangıçta doğal seleksiyonun her şeyi çok iyi açıkladığını düşünüp teoriden etkilenebilir. Ama incelemenin sonunda 180 derecelik bir dönüşle doğal seleksiyonun hiçbir şeyi açıklamadığı fikrine de ulaşabilir. Her iki düşünce şekli de doğrudur. Çünkü doğal seleksiyon aynı zamanda hem her şeyi hem de hiçbir şeyi açıklamaktadır. Teori tamamıyla gereksiz tekrarlardan ibarettir. Bu utanç verici durumun nasıl bu şekilde var olduğunu görmek aslında bizim için eğitici olmuştur."

Evrim safsatasının teorisyeni Charles Darwin'in, İngiliz emperyalizminin sürdürücüsü olduğuna da atıf yapan Rifkin'in, söz konusu kitabındaki ifadeleri şunlar:

"Darwin'in not defterleri, anıları ve resmî yayınlarını inceleyen tarafsız bir gözlemci gayet açık bir sonuca ulaşır: Darwin, tabiatı İngiliz karakteriyle giydirip süsledi, ona İngiliz dürtü ve güdülerini yükledi; hatta ona İngiliz pazarını ve de İngiliz yönetim sistemini sağladı."

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ