Esha tv
Dünya

Rusya'dan ABD'ye "Ukrayna" göndermesi

Zaharova, ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı fonlara değinerek, 'Belki de bu parayı Amerikan polisini ve ABD'de kanun ile düzeni sağlaması gereken diğer hizmetleri finanse etmek için kullanmak daha iyi olurdu'

Rusya'dan ABD'ye
14-07-2024 13:08

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminin yankıları sürüyor. Dünyanın dört bir yanında liderler saldırıyı kınayan açıklamalar yayımlarken, Rusya savaşta olduğu Ukrayna'nın en büyük destekçisi ABD'ye iğneleyici bir gönderme yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, yaşanan silahlı saldırının ardından ABD'nin "nefreti kışkırtma" politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı yardımlara değinen Zaharova, bu fonların saldırıları körüklemek için kullanıldığını iddia etti. Zaharova, "Belki de bu parayı Amerikan polisini ve ABD'de de kanun ile düzeni sağlaması gereken diğer hizmetleri finanse etmek için kullanmak daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Trump'a düzenlenen saldırının kınanması gereken korkunç bir suç olduğunu vurgulayarak, "Demokrasinin karşı karşıya olduğu ciddi küresel zorlukları göstermektedir. Şiddet her ne şekilde olursa olsun, hiçbir yerde asla üstün gelmemelidir. ABD'nin bu zorluğun üstesinden geleceğinden eminim. Sayın Trump'a acil şifalar ve saldırıdan etkilenen herkese güç diliyorum. Her kötü niyet başarısız olsun. Ve güvenliği yeniden tesis edebilecek herkes bunu gerçekten yapsın" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyetçi ABD Başkan Adayı Donald Trump'a Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde düzenlediği seçim mitinginde suikast girişimi düzenlenmişti. Saldırganın ve mitinge katılan 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin ise yaralandığı olayın ardından Trump, "sağ kulağının üst kısmını delen bir kurşunla vurulduğunu" belirtmiş, "Bir vızıltı sesi duyduğumda, silah seslerini ve kurşunun derimi parçaladığını hemen hissettiğimde bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da siyasi şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Herkes, bunu kınamalıdır. Amerika'da bu tür şiddet eylemlerine yer yok. Bu ülkeyi birleştirmek zorunda olmamızın nedenlerinden biri de bu. Bunun olmasına izin veremeyiz. Biz böyle olamayız. Buna göz yumamayız" demişti.
 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ