Esha tv
Teknoloji

Rusya'dan tarihi adım: Google, Android ve iOS'u engelleyecek!

Rusya Devlet Duması Milletvekili Aleksey Didenko, Rusya'da Google, Google Android ve iOS'un yakında engelleneceğini söyledi.

Rusya'dan tarihi adım: Google, Android ve iOS'u engelleyecek!
03-08-2024 10:23
EshaHaber Gündem Haberler

Rusya Devlet Duması üyesi Aleksei Didenko, Android işletim sistemi ve Apple'ın iOS'u da dahil olmak üzere Google'ın yakında Rusya'da engelleneceğini iddia etti.

Lenta'nın haberine göre Didenko bu açıklamayı RuNews24'e verdiği mülakatta, YouTube'un 1 Ağustos'ta yaşadığı bir dizi kesintinin ardından yaptı.

"GOOGLE, ANDROİD VE İOS YAKINDA ENGELLENECEK"

Didenko, halka YouTube gibi hizmetlere bağlı kalmamalarını tavsiye ederek, "Yakında Google, Google Android ile birlikte engellenecek. iOS da engellenecek ve bu bizim inisiyatifimiz olmayacak. Hükümet yetkilileri ve bürokratlar, özellikle gizli bilgilere erişimi olanlar, uzun zamandır bu platformları kullanmaktan men ediliyor.

Bu, diğer platformlara geçmeniz gerektiğine dair ilk ipucu. İş dünyası temsilcilerinin ve bilim insanlarının diğer platformlara geçiş yapmasını öneriyoruz," dedi parlamento üyesi Runews 24 ile yaptığı bir röportajda .

Rusya ordusuna iPhone ve iPad kullanmayı yasakladı!Rusya ordusuna iPhone ve iPad kullanmayı yasakladı!

Didenko, hükümet çalışanları ve yetkililerinin bu platformları kullanmasının uzun süredir yasak olduğunu vurguladı.

Yabancı hizmetlere erişimi kaybetmenin etkisini değerlendiren Didenko, Netflix gibi platformların yokluğunun Rus kullanıcılar için bir trajediye yol açmadığını belirtti.

Didenko'nun yorumları, Batılı dijital hizmetlerin Rusya'da uygulanabilirliği ve geleceğine ilişkin devam eden tartışmaların ortasında geldi.

iPhone yasağı için yasa teklifi iPhone yasağı için yasa teklifi

RUSLAR 1 AUSTOS'TA YOUTUBE'DA ERİŞİM SORUNU YAŞADI

Duma Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Alexander Khinshtein, daha önce YouTube'un Rus veri merkezleri tarafından sağlanan hizmetler için ödeme yapamadığını belirtmiş ve YouTube'un yükleme hızında önemli bir düşüş olduğunu, bu düşüşün son zamanlarda yüzde 40'a kadar gerilediğini ve önümüzdeki hafta sonuna kadar yüzde 70'e kadar düşebileceğini vurgulamıştı.

1 Ağustos'ta çok sayıda Rus YouTube'a erişimde sorun yaşadığını bildirdi. Google, bu kesintilerin kendi taraflarındaki teknik sorunlardan kaynaklanmadığını belirterek yanıt verdi

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ