Esha tv
Dünya

'Rusya ile savaşmaya hazır değiliz' itirafı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali boyunca doğrudan savaşa dahil olmayacaklarını açıklayan NATO ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İngiliz general Sir Richard Barrons, NATO'nun Rusya ile savaşa hazır olmadığı konusunda uyardı.

'Rusya ile savaşmaya hazır değiliz' itirafı
20-04-2022 11:24

İngiltere'nin tanınmış generallerinden Sir Richard Barrons, NATO'nun Rusya ile savaşa hazır olmadığı konusunda uyarılarda bulundu.

Rusya'nın son günlerde Ukrayna'nın batısında düzenlediği saldırılar savaşın büyüyeceği endişesini artırırken, NATO'nun da yanlışlıkla bir savaşa sürüklenmekten kaçınmak için önlemler aldığı belirtildi. Ukrayna savaşı başladığından beri NATO ülkeleri, Kiev'e silah ve mali yardım gönderirken, ancak onları savaşa çekebilecek durumlardan her zaman kaçınmaya özen gösterdi.

BARRONS: NATO SAVAŞA HAZIR DEĞİL

2013-2016 yılları arasında Müşterek Kuvvetler Komutanlığı başkanı General Sir Richard Barrons'a; İngiltere parlamentosu savunma komitesinin bir oturumunda, NATO'nun Rusya ile savaşmaktan başka seçeneği kalıp kalmadığı soruldu.

Barrons, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın doğusunda daha büyük hedefleri tehdit ettiği sürece NATO'nun daha zor durumda kalacağını belirtirken, şu ifadelerde bulundu:

"Bu soruyu yanıtlarken kaygılıyım. Çünkü, NATO ile Rusya arasında bir savaştan kaçınmaya istekli olunmasının nedeni NATO'nun hazır olmamasıdır. Ve bu durumdan utanmalıyız."

Barrons ayrıca, NATO'nun Avrupa'nın doğu kanadını askeri açıdan güçlendirmesi gereketiğini söyledi.