Esha tv
Dünya

Rusya safına geçen Askyar Laishev öldürüldü

Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar devam ederken, 2014 yılında Rus işgali sonrası Moskova cephesine geçen Askyar Laishev, bombalı suikastın hedefi oldu. Sızan video kaydında; Laishev'ın aracının alev topuna döndüğü görüldü.

Rusya safına geçen Askyar Laishev öldürüldü
28-08-2022 14:45

Ukrayna Savaşı 6'ncı ayını geride bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş can almaya devam ediyor. Savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev'i ana hedef olarak belirleyen Rus ordusu haftalarca süren kuşatma ve biri dizi saldırı girişiminin ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti. Bu kapsamda Rusya bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve "Donbass'taki son kale" olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı.

BOMBALI SUİKASTİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Savaş Donetsk bölgesinde yoğunlaşırken Luhansk'tan gelen görüntü kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

11 Ağustos'ta düzenlenen Askyar Laishev suikastının görüntüler ortaya çıktı.

Söz konusu görüntülerde Laishev'i taşıyaran aracın hareket halindeyken bomba düzeneği ile patlatıldığı görülüyor.

PATLATILAN ARAÇTAN SAĞ ÇIKTI AMA HASTANEDE ÖLDÜ

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Laishev patlayan araçtan sağ kurtulmasına rağmen günler sonra hastanede öldü.

Ukrayna'nın iç güvenlik servisi (SBU) için çalışan Laishev 2014 yılında Moskova destekli Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne istihbarat başkanı olarak taraf değiştirmişti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ