Esha tv
Gündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Malatya'yı ziyaret etti!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Adıyaman ziyaretinden sonra Malatya’ya geçti. Memişoğlu, Malatya Valiliğini ziyaret ederek Vali Seddar Yavuz ve ildeki yetkililerle görüştü.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Malatya'yı ziyaret etti!
10-08-2024 13:18
EshaHaber Gündem Haberler 

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Malatya’daki sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek amacıyla sağlık tesislerini ziyaret etti. Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesini ziyaret eden Memişoğlu, ziyaret ettiği sağlık tesislerinde sağlık çalışanlarının talep ve görüşlerini dinledi, hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet etti ve yetkililerden bilgi aldı. 

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesinde basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Maalesef bir buçuk sene evvel çok büyük bir acı yaşayan Malatyamızdayız, 6 Şubat depremiyle ama gördük ki deprem yaralarını devletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sarmaya devam ediyor. Biz burada sağlık hizmetleriyle ilgili bir değerlendirme yaptık, sahayı dolaştık, hocalarımızla, buradaki yönetici arkadaşlarla sağlık hizmetlerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştık. Malatya sağlık hizmeti anlamında bölgenin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Baktığımız zaman deprem öncesi sağlık hizmetlerini tam kapasiteyle yeniden sunabilir hâle gelmiş. İnşallah biz buraya daha da çok katkı vereceğiz. Özellikle sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli karaciğer nakil merkezlerinden bir tanesi var (Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü). Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamla beraber Malatya İnönü Üniversitesinin büyük çabalarıyla, adanmışlık ve idealizmle başardıkları bir olay. Demek ki istenince her şey yapılabiliyor bu ülkede. Bugün dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden bir tanesi ve Türkiye’deki nakillerin, bin 700 bandında olan karaciğer nakillerinin senede yaklaşık 250-300’ünü yapabilen bir merkez, bir enstitü. Birçok insan yetiştirdi. Bugün eğer Türkiye’de karaciğer naklinde senede bin 700 bandına ulaştıysak burada yetişen insanların büyük emeği var. Huzurlarınızda onlara minnetlerimi arz ediyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, organ nakli konusunda toplumun da duyarlı davranmasını istediklerini, organ nakli bekleyen hastaların hayatını kurtarabilmek için toplumdaki kişilerin yaşarken kendi organlarını bağışlamalarını ve böylece organ bağışında bulunan kişi öldükten sonra kadavratik nakil yoluyla organ bekleyen hastalara nakil yapılabileceğini belirtti. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Malatya’da Eğitim ve Araştırma Hastaneminiz inşallah yakınında yeni bir ek binayla hizmeti büyütmeye çalışacağız ve orayı Şehir Hastanesi hâline getirmek için uğraşacağız." dedi ve temel sağlık hizmetlerini güçlendirme projeleri kapsamında Malatya’da depremde yıkılmış veya şu an desteğe ihtiyacı olan Aile Sağlığı Merkezlerinden 20 tanesini çok kısa bir süre içinde yapılandıracaklarını söyledi.

“Bizim en önemli amacımız birinci basamak sağlık hizmetlerini ve temel sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve önemsemek.” diyen Bakanı Memişoğlu, bugünkü il gezisinde Sağlıklı Hayat Merkezine gittiklerini, bu Merkezlerde bir çok hizmetin sunulduğunu, bu hizmetlerin ücretsiz olduğunu ve insanların öncelikle birinci basamak sağlık hizmeti sunan Aile Sağlığı Merkezlerine ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine gitmelerini tavsiye ettiklerini, bunun için de temel sağlık hizmetlerini güçlendirecek çalışmalar yaptıklarının ifade etti. Sayın Memişoğlu, birinci basamak sağlık hizmetinin yeterli olmadığı hastalıklarda kişilerin ihtiyacı varsa Eğitim ve Araştırma Hastanesine veya Üniversite Hastanesine gitmelerini tavsiye etti. 

Bakan Memişoğlu, "Ben, Malatya’da bizi misafir eden Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir uyum var, çok güzel bir hizmet var. Hekim, hemşire ve bütün sağlık çalışanları gerçekten büyük özveriyle çalışıyor. Depremde de çalıştı, bugün de çalışıyor, gelecekte de çalışacak. Türkiye’deki sağlık hizmetinin dünyanın en iyi sağlık hizmeti olmasını sağlayan bu arkadaşlarıma ben minnetlerimi huzurlarınızda arz ediyorum. Bunun yanında altyapısıyla, hizmetiyle, özverisiyle sağlık hizmetinin sadece hizmet değil aynı zamanda bilimini de üretmesini istiyoruz, teknolojisini de üretmesi için çaba harcıyoruz. İnşallah bunları da başaracağız. Hepinize saygılar sunuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum." diyerek konuşmasına son verdi. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Malatya’da düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk ve ildeki yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda, sağlık alanında ildeki mevcut durum ve ihtiyaçlar ile sağlık hizmetlerinin durumu hakkında Sağlık Bakanı Memişoğlu’na sunum yapıldı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk ve diğer yetkililer eşlik etti.

Gün içinde beraberindeki heyetle birlikte Malatya’da esnaf ve vatandaşlarla konuşan Sağlık Bakanı Memişoğlu, yarın yapacağı Elâzığ ziyareti için akşam saatlerinde ilden ayrıldı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ