Esha tv
Gündem

Satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş'un büyük zaferi!

13 yaşındaki satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı satranç turnuvasında 33 yaşındaki Magnus Carlsen'i mat etti. Magnus Carlsen, turnuvanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak biliniyordu.

Satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş'un büyük zaferi!
07-07-2024 17:33

13 yaşındaki satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç turnuvasında 33 yaşındaki Magnus Carlsen ile kaşı karşıya geldi. Erdoğmuş, turnuvanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak bilinen Magnus Carlsen'i mat etmeyi başardı.

Tarihi başarıya imza atan Yağız Kaan Erdoğmuş, Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat etti.

DÜNYANIN EN GEN' BÜYÜKUSTASI YAĞIZ KAAN ERDOĞMUŞ

Geçtiğimiz aylarda Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden yıldız sporcu Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşındayken, son normunu da tamamlayarak Büyükusta (Grandmaster - GM) unvanını kazanmıştı.

Yağız Kaan Erdoğmuş, dünya satranç tarihinin en genç GM’leri sıralamasında da 4’üncü sırada yer aldı. Dünyanın en genç GM’si sıralamasında ABD’li Abhimanyu Mishra (12 yıl 4 ay 25 gün) ilk sırada yer alırken, Mishra’yı Ukrayna’dan Sergey Karjakin (12 yıl 7 ay), Hindistan’dan Gukesh Dommaraju (12 yıl 7 ay 17 gün) ve Türkiye’den Yağız Kaan Erdoğmuş (12 yıl 9 ay 30 gün) takip etti.

Türkiye’de satranç sporunda 2012 yılından bu yana "Büyükusta" sayısı artarak 16’ya ulaştı.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ