Esha tv
Teknoloji

Selçuk Bayraktar duyurdu! TEKNOFEST 2024'e rekor başvuru...

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana'da, '2018'den bu yana toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.' dedi.

Selçuk Bayraktar duyurdu! TEKNOFEST 2024'e rekor başvuru...
02-10-2024 12:38

TEKNOFEST bu kez de Adana'da kapılarını açtı

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye, <a href=savunma alanında başarıdan başarıya koşuyor.

"><p>Hayata geçirilen ve <a href=dünyada adeta göğüs kabartan projeler, envantere giriyor.

"><p>TEKNOFEST ilk düzenlendiği andan bugüne, halkı <a href=yeni gelişmelerle buluşturan, sergilediği gelişmelerle baş döndüren ve gençleri teknoloji ile tanıştırarak önlerinde bir çığır açan etkinlik olarak yoluna devam ediyor.

"><p>Milyonlarca <a href=vatandaşın akın ettiği festivalin 2024 yılı için etkinlik adresi Adana oldu.

"><p>Türkiye Teknoloji <a href=Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen festival kapılarını açtı.

"><p>Kentte ilk kez organize edilen festivalde ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere <a href=kadar her yaştan katılımcı için etkinlik programı yer alıyor.

"><p>Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, <a href=Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve atak helikopterinin gökyüzüyle buluşacağı festivalde, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi ile paraşüt atlayışı yapılacak.

"><p>Festival boyunca öğrencilerle ilk <a href=uçuş etkinliği de gerçekleştirilecek.

"><p><span data-style=50 yarışmaya 1 milyon 650 bin yarışmacı başvurdu

"><p>Festival <a href=kapsamında düzenlenen 50 yarışmaya, 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu.

"><p>4 <a href=gün sürecek festivalde, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı yapılacak.

"><p>Projelerini <a href=hayata geçirebilmeleri için 55 milyon lira destek alan takımlardan dereceye girenler, toplam 31 milyon lirayı bulan ödüllerini TEKNOFEST ana sahnesinde alacak.

"><p><span data-style=Dijital yolculuğa çıkılabilecek

"><p>TEKNOFEST 2024'te oluşturulacak <em><strong> deneyim alanı, katılımcıları Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital yolculuğa götürecek.

"><p>Festivalde katılımcılar, Çanakkale Dijital Deneyim Alanı"nda Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyonda yaşayacak, "TEKNOFEST Zaman Tüneli"nde de organizasyonun tarihini keşfedecek.

"><p><span data-style=Diğer etkinlikler

"><p>Festival ana sahnesinde

"><p>Çocuk sahnesinde de<strong><em> "Ege ile Gaga" etkinlikleri ile ödüllü bilgi yarışmaları yer alacak.

"><p>Katılımcılar gün boyunca<strong><em> Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Kara ve Hava Araçları Sergisi", "Hareketli Kara Araçları Sergisi", "Sıcak Hava Balonu", "Bigg Çadırı", "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği"ni deneyimleyebilecek.

"><p>Festival heyecanına <a href=ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

">

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen festival kapılarını açtı.

KENDİ REKORUMUZU KIRDIK!

Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen “TEKNOFEST 2024”ün açılış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ' TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.' dedi.

SELÇUK BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMALARINDAN DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

* TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.

* Gazze'de her gün bebekler ve masum siviller katlediliyor. Dünya ise bu soykırımı sadece ekranlardan izliyor.

* Dünya, bir tarafta tanrısı para olan diğer tarafta tanrısı olmayan iki yol arasında seçim yapmaya zorlanmış bir halde. Adalet yok. Adaletsizlik ise dünyada kol geziyor

* Teknoloji bugün bir soykırımda, en fazla sayıda sivili en etkin şekilde yok etmek için kullanılıyor.

* Biz, TEKNOFEST kuşağı olarak, teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu karanlığa, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz.

* Gençlerimiz üretiyor, TEKNOFEST gençlerimizin başarı hikâyelerine zemin hazırlıyor. Dünyayı değiştirecek projeler bu meydandan çıkacak.

* Yapay zekanın kundaktaki bebekleri dahi öldürmek için kullanıldığı bu düzen devam edemez. Biz Teknofest kuşağı olarak teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız.

* Bu gidişata dur diyecek bir hareket var . Bizim hareketimiz. TEKNOFEST hareketi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ