Esha tv
Politika

Selvi'den "bomba" Kılıçdaroğlu kulisi: Başkanlık rüyasından vazgeçti

CHP içinde denge savaşları devam ederken, yeniden genel başkanlığı isteyen Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Selvi, delege desteğini kaybeden Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan vazgeçtiğini söyledi.

Selvi'den
09-08-2024 19:07
EshaHaber Gündem Haberler

CHP'de önümüzdeki ay yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yemekte bir araya gelmiş, iki ismin güçbirliği yapacağı iddiaları ortaya atılmıştı. 

Ancak geçen sürede dengeler değişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İmamoğlu'nun arasındaki kırgınlık giderildi ve birlikte yola devam etme kararı aldılar. Bu anlaşmadan sonra İmamoğlu, seçimli kurultay için imza toplamaktan da vazgeçti. 

Özel ile İmamoğlu, Paris Olumpiyatları'nı birlikte izledi. İki isim burada aralarındaki kırgınlıkları giderdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'de değişen dengelere yer verdiği yazısında, İmamoğlu-Özel anlaşmasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Peki İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığını garantiye aldı mı? O konuda bilgim yok ama siyasette almadan verilmez. Burada eli güçlü olan Ekrem İmamoğlu’ydu. Özgür Özel’le değil, Kılıçdaroğlu ile ittifak yapsa Özgür Özel’i devirebilirdi. Ama Kılıçdaroğlu’nu devirmek için ittifak kurduğu Özgür Özel’le devam etmeyi tercih etti. Elbette ki bunun bir karşılığı vardır."

"KAZANMA İMKANI OLMADIĞINI GÖREN KILIÇDAROĞLU VAZGEÇTİ"

Selvi, bu anlaşmadan sonra Kılıçdaroğlu'nun da adaylıktan vazgeçtiğini yazdı. İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı, Özel'in ise CHP Genel Başkanlığı gücü olduğunu hatırlatan Selvi, "Kılıçdaroğlu’nun gücü ne? Kendisini destekleyen milletvekilleri ve delegeler. Onlar da azalıyor" ifadelerine yer verdi ve kulis bilgisini paylaştı: 

"Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP Genel Başkanı olma iddiasından vazgeçtiği söyleniyor. O nedenle Tüzük Kurultayı’nın seçimli kurultaya dönüşmesi için imza toplamayacağı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanıyken kurultayı kaybetti. CHP Genel Başkanı olmadan gireceği bir kurultayı ise kazanma imkanının olmadığını görmüş olmalı ki, genel başkanlık rüyasına veda etti."

İmamoğlu ve Yavaş, şimdiden dereyi görmeden paçayı sıvamışsa…İmamoğlu ve Yavaş, şimdiden dereyi görmeden paçayı sıvamışsa…

Tekin: CHP geleneklerinden koptu, bunlar geleneklere uygun değilTekin: CHP geleneklerinden koptu, bunlar geleneklere uygun değil

CHP'yi karıştıracak anket sonuçları yayınlandıCHP'yi karıştıracak anket sonuçları yayınlandı

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ