Esha tv
Dünya

Şili'den Gazze katliamı duruşu... Soykırım davasına müdahil olacaklar!

Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin, İspanya ve Türkiye'den sonra Şili'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e açtığı soykırım davasına müdahil olacaklarını duyurdu. Şili, Gazze'deki soykırım davasına müdahil olan 8. ülke oldu.

Şili'den Gazze katliamı duruşu... Soykırım davasına müdahil olacaklar!
13-09-2024 18:28

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Şili'nin, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı davaya müdahil olma bildirimi yaptığını duyurdu.

ŞİLİ SOYKIRIM DAVASINA KATILMA BİLDİRİMİNDE BULUNDU!

UAD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi çerçevesinde İsrail'e açtığı davaya Şili de katılma bildiriminde bulundu.

Şili'nin müdahillik bildiriminin gerekçesinin "(Soykırım) Sözleşmesi'nin bu davayla ilgili hükümlerinin yorumuna ilişkin görüşlerini sunmak istemesinin" olduğu belirtildi.

SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHİL OLAN 8. ÜLKE OLDU!

Bildirimde, üst düzey İsrailli yetkililerin soykırımı çağrıştıran ifadeler kullanmasının Divan tarafından özellikle dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Divan, Güney Afrika ve İsrail'i, Şili'nin müdahale beyanına ilişkin yazılı görüşlerini sunmaya davet etti.

Şili, Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin, İspanya ve Türkiye'nin ardından Gazze'deki soykırım davasına müdahillik bildiriminde bulunan 8. ülke oldu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ