Esha tv
Sağlık

Sirkeli maden suyu faydaları nelerdir? Elma sirkesi maden suyu karışımı içilir mi?

Kaybolan elektrolitleri dengelemek için eşsiz bir su olan doğal kaynak maden suyu, sindirim dostu olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde bulunan yararları minerallerle oldukça faydalı olan maden suyunu hiç sirkeli denediniz mi? İşte, sirkeli maden suyunun faydaları!

Sirkeli maden suyu faydaları nelerdir? Elma sirkesi maden suyu karışımı içilir mi?
15-07-2024 09:42

Sirke, doğal bir temizleyici madde olarak bilinir. Sirkenin maden suyuna eklenmesiyle şifa dolu bir içecek elde ediliyor. Osmanlı döneminden beri şifa niyetine içilen bu karışım, vücudu baştan aşağı onarıyor. Peki, maden suyuna elma sirkesi karıştırılır mı?

Hazır ve ev yapımı salça nasıl saklanır? Salçanın bozulmaması için ne yapılır?Hazır ve ev yapımı salça nasıl saklanır? Salçanın bozulmaması için ne yapılır?

Tarihin Eski Dönemlerinden Gelen Deva

Maden suyu ve sirke karışımı, tarihin eski dönemlerinden bu yana şifa kaynağı olarak bilinir ve Osmanlı'da sıkça tüketilmiştir. Bu mucizevi karışım, dertlere deva olurken, vücudu adeta zırh gibi korur.

Yaz aylarında beslenme nasıl olmalı? Yaz mevsiminde neler yenmeli?Yaz aylarında beslenme nasıl olmalı? Yaz mevsiminde neler yenmeli?

Saray Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti

Saray mutfağından eksik olmayan bu eşsiz karışım, ilaç niyetine tüketilmiştir. Maden suyundaki mineraller ve sirkenin faydaları birleşince, ortaya güçlü bir şifa kaynağı çıkar.

Maden Suyu ve Sirke Ne İşe Yarar?

1 maden suyuna 2 kaşık sirke ekleyerek haftada 1-2 kez içebilirsiniz. İşte sirkeli maden suyunun faydaları!

7 gün aç karnına sarımsak!? Gece sarımsak yutmanın faydaları!7 gün aç karnına sarımsak!? Gece sarımsak yutmanın faydaları!

Sindirimi Kolaylaştırır

Maden suyu, mineral bakımından zengindir ve sindirimi kolaylaştırabilir. İçerdiği bikarbonat, mide asidini nötralize ederek mide ekşimesi gibi sorunları hafifletebilir.

Probiyotik Destek

Sirke, özellikle elma sirkesi, sindirimi teşvik eden probiyotikler içerebilir ve mide asidini artırarak sindirimi destekleyebilir.

Toksinlerden Arındırır

Maden suyu ve sirke karışımı, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. İçerdiği mineraller, hücre fonksiyonlarını destekler ve vücudu güçlendirir.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ