Esha tv
Spor

Sol Bamba'nın cenazesi Fransa'ya götürülecek

Tüm Spor - 1'inci Lig ekiplerinden Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan eski ünlü futbolcu Souleymane (Sol) Bamba'nın ani ölümü tüm futbolseverleri yasa boğarken, cenazenin yarın İzmir'den Fransa'ya nakledileceği öğrenildi.

Sol Bamba'nın cenazesi Fransa'ya götürülecek
01-09-2024 15:18

39 yaşındaki teknik adamın ani vefatı sonrası eşi Chole Elizabeth Bamba, Manisa'ya geldi. Pazar günü olması nedeniyle konsolosluklara ulaşım sağlanamazken, Chole Elizabeth Bamba'nın isteği doğrultusunda cenazenin İzmir'den direkt olarak Fransa'ya nakledileceği açıklandı.

Sol Bamba'nın iki kızının ise Fransa'da ikamet ettiği belirtildi. Sol Bamba'nın naaşının bu gece de Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Morgu'nda tutulacağı bildirildi. Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Genel Menajer Cenk Karayel ve Futbol Federasyonu yetkilileri de Manisa'ya geldi.



KANSER HASTASIYDI

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti. 2021 yılında lenf kanserine yakalanan Sol Bamba'nın, 2024 yılında kanseri tamamen yendiği, hastalığının kısa bir süre önce nüksettiği öğrenildi.



SOL BAMBA KİMDİR?

Souleymane Bamba, 13 Ocak 1985 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. Fildişi Sahilli millî futbolcu ve teknik direktör olan Bamba, futbol kariyerine henüz 14 yaşında Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de başladı. Başarılı performansı ile dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından 2004 yılında A takıma alındı. A takımda sadece 2 maçta forma şansı bulan Bamba, Vahid Halilhodžić ile kavga edince Dunfermline Athletic takımına transfer oldu.Futbol kariyeri ardından 2023 yılında teknik çalışma antrenörüolarak Cardiff City'de görev aldı. ardından Adanaspor'da teknik direktör olarak bulunuyordu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ