Esha tv
Gündem

Son Dakika: Ankara'da maymun çiçeği karantinası iddiasına yanıt!

Son dakika haberi... Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, 'Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır.' açıklamasında bulundu.

Son Dakika: Ankara'da maymun çiçeği karantinası iddiasına yanıt!
22-08-2024 12:33
22-08-2024 12:44

SON DAKİKA HABERİ: Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne götürülen bir kişinin Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edildi. Ayrıca 3 Maymun Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı önü sürüldü.

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN YALANLAMA!

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yetkililerinden açıklama geldi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada, "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir. Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı..

BAKAN MEMİŞOĞLU DÜN DE "VAKA YOK" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da dün maymun çiçeği hastalığı ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakan Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının görülmediğini kaydederek, "Şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok" ifadelerini kullanmıştı..

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ