Esha tv
Dünya

Son dakika haberi: Nike, Türkiye'ye online satışları askıya aldı

Nike, Türkiye'nin gümrük vergilerini artırması sonrası internet siparişlerini askıya aldı. Firmadan yapılan açıklamada, 'Gümrük mevzuatında yapılan değişiklikler nedeniyle online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız.' denildi.

Son dakika haberi: Nike, Türkiye'ye online satışları askıya aldı
10-08-2024 07:37
EshaHaber Gündem Haberler

Spor malzemeleri üreticisi Nike, Türkiye’de yurt dışından gelen ürünler için vergi kararının ardından sipariş alımını durdurdu.

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuar markasının internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye'deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye'den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız."

Yurt dışı alışveriş vergisine zam, alışveriş limiti de düşürüldüYurt dışı alışveriÅŸ vergisine zam, alışveriÅŸ limiti de düşürüldü

YURT DIÅžI ALIÅžVERÄ°Åž VERGÄ°LERÄ° ARTTI

4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euro'yu geçmeyen eşya ile 1500 euro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°