Esha tv
Dünya

Soykırımcı İsrail katliamda kararlı... İşgalci ordu evi bombaladı: 10 şehit

Soykırımcı İsrail ordusu abluka altına aldığı bölgelerdeki yerleşim birimlerini bombalamaya devam ediyor. İşgalci İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir evi bombaladı. Düzenlenen saldırı sonucu 10 Filistinli şehit oldu.

Soykırımcı İsrail katliamda kararlı... İşgalci ordu evi bombaladı: 10 şehit
16-09-2024 12:07

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki El-Avde Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun kamptaki bir evi bombaladığı belirtildi. Saldırıda 10 kişinin şehit olduğu, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

SOYKIRIMCI ORDU EVİ BOMBALADI!

Görgü tanıklarının aktardığına göre, ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

İsrail savaş uçaklarınca vurulan evin tamamen yıkıldığı, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK 41 BİN 206 ŞEHİT

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinli öldü, 95 bin 337 kişi yaralandı.

Enkazda halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'NİN GÜNEYİNDEKİ REFAH'TA BİR TAVUK ÇİFTLİĞİNİ BOMBALADI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail savaş uçakları Refah kentinin kuzeybatısında Filistinli "Ebu Şaar" ailesine ait bir tavuk çiftliğine hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Haberde, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

SİVİL ALTYAPI TAHRİP EDİLİYOR!

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinlinin öldüğü, 95 bin 337 Filistinlinin yaralandığı belirtilmişti.

Enkazda halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'NIN TUBAS KENTİNE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA YARALANAN BİR FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun 11 gün önce Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tubas kentine düzenlediği saldırıda yaralanan 27 yaşındaki Seyf Miskal Ebu Devvas yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun 5 Eylül'de Tubas kentine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 5 Filistinli ölmüş, aralarında Ebu Devvas'ın da bulunduğu birçok Filistinli yaralanmıştı.

BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS’TE KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR

Ebu Devvas'ın ölümüyle birlikte işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 704'e yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda ciddi artış görülüyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ