Esha tv
Gündem

Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yerde Haber7'ye anlamlı plaket

Haber 7 - Türk gazeteciler, Azerbaycan'ın Şuşa Beyannamesi'nin 1'inci yılında kadim şehri ziyaret etti. Haber Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye, Azerbaycan'ın Ermenistan işgaline karşı haklı savaşında verdiği destek için plaket takdim edildi.

Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yerde Haber7'ye anlamlı plaket
20-06-2022 11:28

Anadolu Yayıncılar Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Azerbaycan Türkiye Evi ve Yeniçağ'ın ortaklaşa düzenlediği Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu Azerbaycan’da gerçekleşti. 

Gazetecilerin, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan kadim şehir Şuşa'yı da ziyaret etti. 

HABER7'YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye, Ermenistan'ın işgal ettiği Şuşa'yı geri almak için Azerbaycan'ın başlattığı mücadeleye verdiği destek için plaket takdim edildi.

Ateşli, plaketi Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı ve eski milletvekili Eflatun Amaşov'un elinden aldı. 

Plaket takdimi, Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı tarihi Şuşa Han Sarayı kalıntılarının yakınında bulunan ünlü bestekar Üzeyir Hacıbeyli'nin büstünün önünde yapıldı. 

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ ŞUŞA’YA "ÇIKARMA" YAPTI

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Ermenilerden kurtarılan Şuşa Bölgesinde açıklamalar yaptı. Şuşa şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AYD Başkanı Burhan, "Anadolu medyası savaş boyunca Azeri kardeşlerinin yanında yer aldı, enformasyon desteği verdi. Şuşa dağlarının yüksekliği bile savaşın ne kadar dehşet verici olduğunu gösteriyor. Bu büyük zafer Türkiye Azerbaycan halkınındır” dedi.

AYD’DEN KÜLTÜR BAKANLIĞI VE İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan konuşmasında Azerbaycan’ın bu tarihi mekanında Anadolu medyasının bir araya gelmesinden dolay Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a teşekkür etti. Burhan Bu forumla Azerbaycanlı gazeteciler ile Türk gazetecilerin iş birliğinin artacağını kaydetti.

NURİ PAŞA UNUTULMADI

"Anadolu`dan Karabağ’a: Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu" için Azerbaycan’da bulunan gazeteciler İstanbul’dan Edirnekapı Şehitliğinden getirdikleri Nuri Paşa’nın mezarından alınan toprağı Şuşa’da Çıdır düzüne bıraktılar. Anadolu Yayıncılar Derneği  Başkanı Sinan Burhan  ve beraberindeki heyet etkinlik sırasında duygulu anlar yaşadı.
Foruma, Türkiye’den 30 kişilik gazeteci  grup katıldı. Yerel ve Ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra forumda Yeni Çağ Medya Grubu Agil Alesger, Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Türkiye`nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Medya Geliştirme Ajansı Şube Müdürü Natik Memmedli hazır bulundu.


 
Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk`ün moderatörlüğünde yapılan Karabağ Zaferinde Azerbaycan-Türkiye Medyasının Rolü isimli birinci panelde milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Ekrem Kızıltaş, Real TV Genel Yayın Yönetmeni Mir Şahin, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve CNN Türk yorumcusu Güngör Yavuzaslan Vatan Savaşı sırasında ve ondan sonra Azerbaycan gerçeklerinin dünyaya ulaştırılmasında her iki ülke medyasının üstlendiği rol hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.



Türk Dünyası Medya İşbirliği Arayışları başlıklı ikinci panel Emin Pazarcı`nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde, Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, KonTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov konuşma yaparak Türk devletleri arasında medya alanındaki işbirliği imkanlarının güncel durumu ve perspektifler hakkında fikirlerini bölüştüler, mevcut gidişatı masaya yatırdılar.



Forum sonunda hatıra resmi çektirildi. Forum çerçevesinde Azerbaycan`ın kültür başkenti Şuşa da ziyaret edildi.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Türkiye'den giden gazeteci heyeti Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı tarafından da kabul edildi. Büyükelçi Bağcı kabul sonrası gazeteciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.