Esha tv
Yaşam

Tom Yum Goong çorbası tarifi nasıl yapılır? Tayland’ın meşhur acılı ekşili çorbası

Tayland'ın ünlü Tom Yum Goong çorbasının tarifi: Acılı, ekşili bu lezzetli çorbayı evde kolayca hazırlayın! Adım adım yapım aşamalarını keşfedin.

Tom Yum Goong çorbası tarifi nasıl yapılır? Tayland’ın meşhur acılı ekşili çorbası
17-08-2024 15:58

Tayland mutfağının öne çıkan ve en popüler çorbalarından biri olan Tom Yum Goong, hem lezzetli hem de besleyici özellikleriyle gastronomi dünyasında önemli bir yer tutuyor. Adında geçen Tayca "Tom" kelimesi kaynatmayı, "Yum" karışık tatları ifade ediyor ve "Goong" ise karides anlamına geliyor.

Tom Yum Goong çorbası, kendine has acı ve ekşi tatlarıyla biliniyor ve Tayland’ın dört bir yanında sokak lezzeti olarak satılıyor. Tom Yum Goong çorbası, sadece Tayland’daki restoranlarda değil aynı zamanda Asya mutfağı sunan mekanlarda da geniş bir popülariteye sahip.

Tom Yum Goong çorbası tarifi nasıl yapılır? Tayland’ın meşhur acılı ekşili çorbası

Masterchef yarışmasında da sıkça yer verilen Tom Yum Goong çorbasının nasıl yapıldığı, şeflerinde verdiği püf noktaları ile dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde bile tüketilen, acılı ve ekşili tadıyla tanınan Tom Yum Goong çorbası, şık bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek oluşturabilir.

Tayland mutfağının bu ikonik lezzetini evde hazırlamak isteyenler için işte Tom Yum Goong çorbasının tarifi ve yapım aşamaları!

TOM YUM GOONG ÇORBASI TARİFİ

Tom Yum Goong çorbası tarifi nasıl yapılır? Tayland’ın meşhur acılı ekşili çorbası

Tom Yum Goong Çorbası Malzemeleri:

1 su bardağı su1 çay kaşığı balık tozu (hon-dashi)1 su bardağı jumbo karides (temizlenmiş, ayıklanmış)2 çay bardağı mantar (dilimlenmiş)3 adet kırmızı acı biber (ince dilimlenmiş)3 adet kurutulmuş kaffir lime yaprağı1 yemek kaşığı kurutulmuş limon otu2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi veya 3 dilim kurutulmuş galangal2 yemek kaşığı lime suyu2 yemek kaşığı balık sosu½ yemek kaşığı esmer şeker1-2 yemek kaşığı acı biber ezmesi2 yemek kaşığı taze kişniş (ince kıyılmış)

Tom Yum Goong Çorbası Nasıl Yapılır?

Tom Yum Goong çorbası tarifi nasıl yapılır? Tayland’ın meşhur acılı ekşili çorbası

Adım 1

Bir tencerede 1 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı balık tozunu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra, limon otunu, zencefil rendesini (veya kurutulmuş galangal dilimlerini) ve kaffir lime yapraklarını ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Adım 2

Mantarları, balık sosunu, acı biber ezmesini, lime suyunu ve şekeri ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynayan çorbayı ocaktan alın ve çok bir bone yardımıyla en az 2 kere süzüp tekrar suyunu ocağa alın. İnce dilimlenmiş kırmızı biberleri ve karidesleri tencereye ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika daha kaynatın.

Adım 3

Çorbayı ocaktan alın ve ince kıyılmış taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Tom Yum Goong çorbası, Tayland mutfağının acılı ve ekşili lezzetini evinize getirir. Taze malzemelerle hazırlanan bu çorba, karides ve mantarla zenginleşir. Hem lezzetli hem de pratik bir akşam yemeği seçeneğidir.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Pirinç suyunun sizi şaşırtacak 7 faydası: Bu değerli suyu sakın çöpe atmayın!Pirinç suyunun sizi şaşırtacak 7 faydası: Bu değerli suyu sakın çöpe atmayın!

Asya usulü portakallı tavuk tarifi, nasıl yapılır?Asya usulü portakallı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ