Esha tv
Spor

Trabzonspor açıkladı! Türk futbolunda devrim niteliğinde ödeme

Tüm Spor - Bankalar Birliği yükünden kurtulan ilk Türk takımı olan Trabzonspor'da başkan Ertuğrul Doğan, anlaşmadan çıkmak için ödedikleri parayı açıkladı.

Trabzonspor açıkladı! Türk futbolunda devrim niteliğinde ödeme
30-09-2024 17:22

Trabzonspor, Bankalar Birliği'nden resmen çıkmış oldu. Bordo mavililer, ayrıca bunu başaran ilk Süper Lig ekibi oldu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor'a verdiği röportajda konuya dair merak edilenleri anlattı.

FAİZLE BİRLİKTE 2.1 MİLYAR TL'LİK ÖDEME YAPILDI

Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için 2.1 milyar liralık ödeme yaptıklarını aktardı.

"İlk geldiğimizde taraftarımıza ilk sözümüz stat sponsorluğuyla alakalı konuydu. Türk Futbol tarihinin en büyük stat sponsorluğunu yaptık. Toplamda 50 milyon avro bir gelir elde ettik. İkinci sözümüz, borcun yönetilebilir hale getirilmesiydi, camiamıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. Bugün itibarıyla faizleriyle beraber toplamda 2.1 milyar civarında Bankalar Birliği anlaşmasına para ödedik. Camiamız için çok önemli bir adımdı. Bankalar Birliği'nden çıkmak için geldiğimizden beri çalışıyorduk. Trabzonspor'un gerçekleri belli. Sponsorluklarda 50 milyon euro'ya yakın gelir elde ettik. Şuan itibariyle camiamıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. 1.5 yıllık süreçte 2.1 milyar TL faiziyle birlikte Bankalar Birliği anlaşmasına para ödedik. Bu rakamları ödemeseydik faiz yüküyle korkunç bir tabloyla karşılaşacaktık."

"SIRADA VERGİ BORCU VAR"

"Şu anda en büyük problemimiz vergi borcu gibi duruyor. 25 yılda birçok vergi anlaşması yapılmış. İmkanlar zor, gelir de hemen hemen yok. Bu anlaşmalara uyulamadığı için 2 milyara yakın bir vergi borcu var. Bu borçlar için gerekli planlamaları yapıyoruz."



TRABZONSPOR SATILACAK MI?

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, önemli sponsorluk anlaşmalarına imza attıklarını söyledi.

Yabancı yatırımcıların kulübe ilgisinin olduğunu ve çok önemli bir yerden sponsorluk, birlikte çalışmak için resmi başvuru aldıklarını dile getiren Doğan, Trabzonspor'un satılmayacağını da söyledi.

İşte Doğan'ın o sözleri:

"Geldiğimiz günden beri önemli hamleler yaptık. Bilançomuzu ciddi anlamda iyileştirdik. Gelir gider tablosunda çok ciddi atılımlar yaptık. Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut. Netleşmeden konuşmamak lazım ama önemli bir yatırım grubu Trabzonspor'a ortaklık ve çalışmak için resmi olarak başvurusu oldu. Burada insanlar bunu yanlış anlıyor. Trabzonspor satılıyor mu diyorlar. Bu ilgi önemli, önemli bir değeri vardır. Ben şahsi olarak şunu söyleyeyim. Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor taraftarın takımıdır. Satılmasına şiddetle karşıyım. Ama bu benim şahsımın vereceği karar değil. Ülkemizde kanun olarak büyük hissenin satılması mümkün değil. Burada son söz kongrenindir. Ben başkan olarak buna karşı dururum ama dediğim gibi son söz kongrenindir."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ