Esha tv
Politika

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerinde son dakika önemli açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde Erdoğan'dan son dakika açıklaması
29-10-2023 19:33

İstanbul Boğazı'nda 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhuriyet'in 100. <a href=yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmigeçidini İstanbul Boğaz'ında yaptı.

"><p>Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla 100 savaş <a href=gemisinin yanı sıra uçak ve helikopterlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük savaş gemisi milli üretim TCG Anadolu İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreninde yer aldı.

"><p>Türk donanmasının <a href=Cumhuriyet tarihinin en büyük ve kapsamlı geçit töreninin sevk ve idaresi, TCG Anadolu'da bulunacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

"><p>adı verilen resmigeçide, TCG Anadolu, TCG Nusret'in yanı sıra 11 fırkateyn, 10 denizaltı, 4 korvet, 4 karakol gemisi, 17 hücumbot, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 6 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemisi, 18 yardımcı sınıf gemi ile 4 atak botu katılıyor.

"><p>Hava Kuvvetleri Komutanlığına <a href=bağlı F-16 ve F-4'lerin bulunduğu 14 uçak da resmigeçit sırasında gemilere eşlik etti. 1. Ordu Komutanlığından da geçiş sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

"><p>Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmi geçidini İstanbul Boğaz'ında yaptı. <a href=Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi geçidi izledi.

">

Son dakika Türkiye Cumhuriyeti haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerinde son dakika önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: