Esha tv
Dünya

Türkiye, Libya'ya HİSAR O 100 konuşlandırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Libya'daki Vatiye Hava Üssü'ne MIM-23 HAWK hava savunma sisteminin yerine daha modern bir sistem olan HİSAR O 100'ü konuşlandırdı.

Türkiye, Libya'ya HİSAR O 100 konuşlandırdı
12-08-2024 13:02
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Savunma ve askeri sistemler alanında uzman internet sitesi Military Africa, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Libya'daki Vatiye Hava Üssü'ne MIM-23 HAWK Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'nin yerine daha modern bir hava savunma sistemi olan HİSAR O 100 konuşlandırdığını aktardı.

Military Africa, MIM-23 HAWK Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'nin geçici Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) tarafından kullanılan ilk orta menzilli hava savunma sistemi olduğunu belirtti. Bu sistem sayesinde 2019 ve 2020 yıllarında Libya Ulusal Ordusu (LUO) güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında birçok insansız hava aracı (İHA) ve helikopteri etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

ABD merkezli Raytheon'un geliştirdiği, tüm hava koşullarına uygun, alçak-orta irtifa karadan havaya füze sistemi olarak bilinen MIM-23 HAWK Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Ankara tarafından UBH'ye askeri yardım paketi içerisinde sağlanmıştı.

Military Africa aynı üsse helikopterler, yüksek hızlı saldırı uçakları, kanatlı füzeler ve İHA'lar dahil olmak üzere havadan gelen tehditlerin tespit edilmesi, izlenmesi, tanımlanması, sınıflandırılması ve raporlanmasına katkıda bulunan AN/MPQ-64 Radar Sistemi'nin de konuşlandırıldığı bildirdi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ