Esha tv
Dünya

Uçağın acil çıkış kapısını açtı, tuvaleti aradığını iddia etti

Çin'de Quzhou şehrinden Chengdu'ya gitmek için yola çıkan bir uçakta, kimliği belirsiz bir kadın yolcu acil çıkış kapısını açtı. Olay sonrası kadının açıklaması ise 'Tuvaleti arıyordum' oldu.

Uçağın acil çıkış kapısını açtı, tuvaleti aradığını iddia etti
10-07-2024 16:42

Çin'de bir yolcu uçağında hava trafik kontrolünün gecikmesi nedeniyle kalkış beklenirken kimliği belirsiz bir kadın yolcu, uçağın acil çıkış kapısını açtı.

Çin'in Quzhou şehrinden Chengdu'ya gitmek üzere yola çıkışı beklenen uçağında yaşanan olay şaşkınlığa uğrattı. 4 Temmuz Perşembe günü yaşanan olayda kabin ekibinin şaşkınlığa uğradığı bir diğer gelişme Airbus A320 uçağının şişirilebilir acil durum kaydırağının yerel saatle 20.45 civarında piste açılması oldu.

ACİL ÇIKIŞ KAPISINI TUVALET KAPISI SANDI

Kimliği belirsiz yolcu, acil çıkış kapısını açtı ve bu kapıdan kaydırak piste açıldı. Açılan kapı ve kaydırak nedeniyle yolcular indirildi. Acil çıkış kapısını açan yolcu kadının bu kapının tuvalete açıldığını düşündüğü öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, uçağın havaalanında çıkış kaydırağı şişirilmiş halde beklediği görüldü. Uçağın çıkış kapısının izinsiz açılması yasak olan Çin'de meydana gelen olay sonrası polis kadını sorguya aldı. Kadına, acil durum kaydırağını çalıştırdığı gerekçesiyle 200 bin Çin yuanına kadar para cezası verilebilir.

Habere göre, uçuşun iptal edilmesinin ardından kadının da aralarında bulunduğu yolcuların uçak firması tarafından otele yerleştirildiği ve kendilerine tazminat ödendiği belirtildi.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ