Esha tv
Spor

UEFA'dan tepki çeken hareket! Servet Yardımcı'yı Berlin'e çağırdılar

Tüm Spor - UEFA, TFF başkan adaylığından çekilen ve UEFA İcra Kurulu Üyeliği ile UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de istifa eden Servet Yardımcı'yı Berlin'e çağırdı.

UEFA'dan tepki çeken hareket! Servet Yardımcı'yı Berlin'e çağırdılar
12-07-2024 14:02

Servet Yardımcı, 18 Temmuz'da yapılacak olan TFF başkan adaylığından çekildiğini duyurdu. Yardımcı, UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de çekildiğini belirtti.

UEFA BERLİN'E ÇAĞIRMASI TEPKİ ÇEKTİ

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; UEFA, Servet Yardımcı'yı aradı ve TFF seçimlerinden çekilmesi ile istifa nedenini sordu.

Haberde Yardımcı'nın 14 Temmuz'da Almanya'nın başkenti Berlin'e giderek UEFA yetkililerine yaşanan süreci anlatacağı da ifade edildi.

Merih Demiral olayı sonrası Türk futbolseverlerin nefretini üstüne çeken UEFA'nın Türkiye'de yapılacak Federasyon Başkanlığı seçimini yakından takip etmesi sosyal medyada tepki çekti.



ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURDU

Servet Yardımcı, 18 Temmuz'da yapılacak olan TFF başkan adaylığı öncesi dün yaptığı yazılı açıklama ile başkanlıktan çekildiğini şu ifadeler ile duyurmuştu:

"Seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elimizde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi yüce milletimize arz ederim."



TFF'DE SEÇİM NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Nisan ayında yapılan açıklamada 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken TFF Olağan Genel Kurul toplantısının; Türkiye A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Finallerine katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verildiği açıklandı.

TFF Başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ