Esha tv
Ekonomi

Ukrayna ile ticaret hacmi 10 milyar dolara yükseltilecek

Ekonomi - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Birinci Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko ile yaptıkları görüşmede, karşılıklı dış ticaret hacminin 10 milyar dolara yükseltilmesi hususunda kararlılıklarını teyit ettiklerini açıkladı.

Ukrayna ile ticaret hacmi 10 milyar dolara yükseltilecek
01-08-2024 17:37
EshaHaber Gündem Haberler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Birinci Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko ile görüştü. Bakan Bolat, görüşemenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bolat açıklamada, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari konuların ele alındığı toplantının verimli geçtiğini anlattı.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 7 milyar 300 milyon dolara ulaştığına dikkat çekti.

"Ukrayna ile dış ticarette hedefimiz 10 milyar dolar"

Bakan Bolat, yakında yürürlüğe girecek “Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması” ile kısa sürede 10 milyar dolar hedefine yükseltme hususunda kararlılık vurgusu yaptı.

“Ukrayna'nın Yeniden İnşası için Türkiye-Ukrayna Görev Gücü”nün hayata geçirilmesiyle Türk firmalarının bölgede aktif olarak yer alacakları mesajını verdi.

Ülkemizi ziyaret eden Ukrayna Birinci Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko ile bugün İstanbul’da yaptığımız heyetlerarası görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari konuları ele aldık, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu çerçevede, 2023 yılında 7,3 milyar dolara… pic.twitter.com/DJy3KA3e07

— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) August 1, 2024eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ