Esha tv
Dünya

Ukrayna Rusya ile müzakerelere açığız dedi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: 'Rus tarafıyla müzakere yürütmeye hazırız' dedi.

Ukrayna Rusya ile müzakerelere açığız dedi
24-07-2024 15:43

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüşmesinde "Rus tarafıyla müzakere yürütmeye istekli ve hazır olduklarını" bildirdi.

ÇİN-UKRAYNA BİRLİĞİ

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Vang, Çin'e resmi ziyarette bulunan Kuleba ile Guangcou kentinde bir araya geldi. Vang, Çin ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde geliştirilmesi çağrısında bulundu.

STRATEJİK ORTAKLIK

Çin ve Ukrayna'nın dost ülkeler olduğunu, on yıldan uzun süredir stratejik ortaklıklarının bulunduğunu belirten Vang, ikili işbirliğini yıllardır istikrarlı şekilde ilerlettiklerini söyledi.

SİYASİ ÇÖZÜME ULAŞMALI

Vang, Ukrayna'daki çatışmanın yayılma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, Pekin yönetiminin "bu krize siyasi çözüm bulunması için çalışmaya devam ettiğine" dikkati çekti. Tüm çatışmaların müzakere masasında çözülmesi gerektiğini savunduklarını ifade eden Vang, Ukrayna'ya insani yardım malzemeleri sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

RUSLAR HAZIR MI?

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da "Rus tarafıyla müzakereye istekli ve hazır olduklarını", müzakerelerin bağımsız, adil ve kalıcı bir barışı amaçlaması gerektiğini aktardı.

TİCARET ORTAĞI

Çin'in uluslararası barışı sağlamadaki olumlu ve yapıcı rolünden dolayı memnuniyet duyduklarını vurgulayan Kuleba, iki ülkenin stratejik ortaklıklarının yanı sıra önemli bir ticaret ortağı olduğunu ifade etti.

'TEK ÇİN' POLİTİKASI

Kuleba, Ukrayna'nın Çin'in "tek Çin" politikasını desteklediğine dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret ve tarım dahil çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini umduğunu kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 2022'den bu yana Çin'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Kuleba'nın ziyaretinin cumaya kadar sürmesi bekleniyor.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ