Esha tv
Dünya

Ukrayna: Rusya'nın Kursk bölgesindeki petrol depolama tesisini vurduk

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın Kursk bölgesindeki 'Polevaya' petrol depolama tesisini vurduğu bildirildi.

Ukrayna: Rusya'nın Kursk bölgesindeki petrol depolama tesisini vurduk
28-07-2024 14:28

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın Kursk bölgesindeki "Polevaya" petrol depolama tesisini vurduğu bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın bir stratejik tesisinin gece vurulduğu belirtilerek, bunun "Ukrayna savunma kuvvetlerinin koordineli çalışmalarının başarılı bir sonucu" olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Bu gece Rusya'nın Kursk bölgesindeki 'Polevaya' petrol depolama tesisine saldırı gerçekleştirildi. İstihbaratın bilgilerine göre, tesisin bulunduğu bölgede düşmanın hava savunma sistemi çalışıyordu. Bunun sonucunda, petrol ürünleri taşıyan tanklarda da güçlü patlamalar oldu ve yangın çıktı." ifadesine yer verildi.

"Polevaya" petrol depolama tesisinin toplam hacminin 7 bin metreküp olan 11 tanktan oluştuğu aktarılan açıklamada, Rus ordusunun yakıt ihtiyacının bir kısmının buradan karşılandığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu saldırının Ukrayna Güvenlik Servisi güçleri ile savunma kuvvetlerinin diğer bileşenlerinin işbirliğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, Kursk bölgesinde bir elektrik trafo merkezi yakınında da güçlü patlamalar meydana geldiğine ilişkin bilgiler olduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Her iki tesiste meydana gelen hasarların sonuçlarına ilişkin ayrıntılar netliğe kavuşturulmaktadır. Savunma kuvvetleri, Rusya'nın askeri ve ekonomik potansiyelini zayıflatmak ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik silahlı saldırganlığını durdurmaya zorlamak için tüm tedbirleri almaya devam etmektedir."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ