Esha tv
EshaTv

Umut Mürare'den sanat dünyasına sert çıkış: Bu insanlardan hassasiyet beklemek yanlış!

Ünlü sanatçı Umut Mürare, aylardır Filistin'de yapılan katliamlara karşı sanat dünyasının tutumunu değerlendirdi. Duyarsızlığın kabul edilemeyeceğini savunan Mürare, 'Zalimler hak ettiği cezayı buluncaya kadar asla susmamalıyız' dedi.

Umut Mürare'den sanat dünyasına sert çıkış: Bu insanlardan hassasiyet beklemek yanlış!
15-08-2024 16:28

Müzisyen kimliğinin yanı sıra toplumsal konulardaki duyarlılığı ve hassasiyetiyle de takdir toplayan ünlü sanatçı Umut Mürare, geçtiğimiz günlerde 15 enstrümantal eserine yer verdiği yeni albümü "Sessiz Çığlıklar; Filistin'in Enstrümantal Hikayesi" ile sevenlerine derin bir müzikal yolculuğa çıkardı. İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de işlediği insanlık suçuna ve masum insanların dramına ışık tutan Mürare, derin ve dokunaklı melodileriyle dinleyicileri Filistin'de yaşananlar hakkında düşünmeye ve daha fazla empati kurmaya teşvik etti. Özellikle katil İsrail’in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürdüğü 3 yaşındaki Rim Bebek'i unutmayan Mürare, aynı dili paylaşmasa da aynı duyguları paylaşan milyonlarca insana müzikle Rim'in hikayesini de anlattı. 

7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden korkunç saldırılara 'sessiz' kalmayan Mürare, Haber7.com'a çok özel açıklamalarda bulundu.

"HAYATINIZIN MERKEZİNDE NE VARSA SİZİN DÜNYANIZ DA O OLUR"

Tüm dünyanın kanayan yarası haline gelen Filistin için dünyanın dört bir yanından tepki sesleri yükseliyor. Özellikle kamuya mal olmuş, tanınmış kişilikler geniş kitlelere kolaylıkla sesini duyurabiliyorken Türkiye'deki sanatçıların Filistin duyarsızlığı büyük bir utanç tablosunu gözler önüne seriyor. Türkiye'deki sanatçıların sessiz kalması hakkında konuşan Mürare, "Bu aslında hayata ve insana nasıl baktığınız ile ilgili. Hayatınızın merkezinde ne varsa sizin dünyanız da o olur. Bu kaide değişmez. Sekülerist ve popülist bir yaşam tarzını benimsemiş insanlardan bu tip hassasiyetler beklemek zaten yanlış olur." şeklinde değerlendirmede bulundu.

"SAZIMIZLA SÖZÜMÜZLE SOYKIRIMA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Filistin'de yaşananları duyurmak isteyenler için her zaman bir seçenek olduğuna dikkat çeken Mürare, "İşgalci İsrail'in zulmüne karşı, Filistin'e ve Filistinli kardeşlerimize destek olma anlamında kabiliyeti ve imkanları nispetinde kim ne yapabiliyorsa bu gerçekten çok kıymetli. Bizler Özgür Filistin'i destekleyen sanatçılar olarak zaman zaman düzenlenen organizasyonlar ile bir araya geliyor, sazımızla sözümüzle Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmeye çalışıyoruz." diyerek sözlerini sürdürdü.

"ZALİMLER HAKETTİĞİ CEZAYI BULUNCAYA KADAR ASLA SUSMAMALIYIZ"

Çocukların katledildiği, insanlığın yitirildiği Filistin'de yaşananlar için mücadele etmekten vazgeçmemenin önemine değinen ünlü sanatçı, hem sanat dünyasına hem de vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

"Zulüm nerede işlenirse işlensin zalime dur demek insan olarak hepimizin mesuliyetidir. Çünkü zulme rıza göstermek de zulümdür. Zulüm sona erinceye ve zalimler hak ettiği cezayı buluncaya kadar asla susmamalıyız! Hiç yılmadan usanmadan zalime ve zulme karşı gücümüz nispetinde her platformda mücadele etmeliyiz."

"SEYİRCİ KALMAK DESTEK OLMAK BÜTÜN İNSANLIĞIN AYIBI"

Öte yandan İsrailli şarkıcı Ofer Levi'nin katil Başbakan Netanyahu'ya "Netanyahu’ya sesleniyorum. Arkandayız. Kutsal kitabımız (Tevrat) düşmanlarımızı yok etmemizi emrediyor. İran'a, Yemen'e, Türkiye'ye atom bombası at." şeklindeki çağrısını da bir sanatçı olarak değerlendiren Mürare, "Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen cinayetlere seyirci kalmak hatta destek olmak, bütün insanlığın ayıbıdır. O sözde şarkıcının kendi inancı ve ideolojisi doğrultusunda böyle bir açıklama yapmasına açıkçası hiç şaşırmadım." dedi.

"EN AZINDAN BUNU YAPABİLİRİZ VE YAPMALIYIZ DA"

Filistin'de yaşanan zulme ortak olmak istemeyen vatandaşlar aylardır boykot çağrısında bulunuyor. İsrail menşeili ürünleri kullanmak ve İsrail'in vahşetine bir kürdan ucu kadar dahi yardımda bulunmak istemeyen sayısız kişinin bu hamlesi, kimileri tarafından yeteri kadar önemsenmiyor. Boykot çağrısının önemine bir kez daha dikkat çeken Mürare, "Savaşların bir çok cephesi olur. Boykot da aslında zalimlere karşı verilen savaşların ekonomik cephelerinden biri. En azından bunu yapabiliriz ve yapmalıyız da. Bu noktada boykot çağrısı ve eylemini önemseyenlerden biriyim. Etrafımda gördüğüm ve tanıdığım bir çok insan da bu hassasiyete sahip çok şükür." diye konuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ