Esha tv
Gündem

Ünlü oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ünlü oyuncu Sema Çeyrekbaşı'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ünlü oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti
05-08-2024 13:07
EshaHaber Gündem Haberler

Son dakika ölüm haberi... Ünlü oyuncu Sema Çeyrekbaşı vefat haberi ile sevenlerini yasa boğdu. Sema Çeyrekbaşı'nın neden öldüğü ise merak konusu oldu.

Son olarak 'Sandık Kokusu' dizisinde rol alan Devlet Tiyatrosu sanatçısı Çeyrekbaşı, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

YOĞUN BAKIMDAYDI

Beynine pıhtı atması sonucu bir süredir yoğun bakımda tedavi gören oyuncu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sema Çeyrekbaşı'nın vefatını Oyuncular Sendikası duyurdu. Yapılan açıklamada; "Değerli meslektaşımız Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" denildi.

SEMA ÇEYREKBAŞI KİMDİR?

1951 yılında İzmir'de doğan Sema Çeyrekbaşı, Türkiye'de kadın hareketinin öncü isimlerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol almış ve 1993-1994 sezonunda Sanat Yönetmeni olarak görev yapmıştır.

Çeyrekbaşı, 2007'de Inishmaan'ın Sakatı oyunundaki rolü ile 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'nü kazanmıştır.

Ayrıca, 2011'de Temiz Ev oyunundaki performansı ile 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde ve 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde Komedi veya Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödüllerine layık görülmüştür. Kuyucaklı Yusuf, Kadının Adı Yok, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak gibi önemli Türk filmlerinde de rol almıştır.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ