Esha tv
Ekonomi

Uzman isim yıl sonu tahminlerini açıkladı! Yıl sonunda altın ve borsa ne olacak?

Ekonomi - Küresel fırtınadan hem altının hem borsanın etkilendiğini söyleyen Marbaş Menkul Değerler GMY Soner Kuru, altın ve borsada yıl sonuna ilişkin hedeflerini açıkladı. Kuru, enflasyon raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzman isim yıl sonu tahminlerini açıkladı! Yıl sonunda altın ve borsa ne olacak?
09-08-2024 14:32
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın 3. Enflasyon Raporu'nu açıkladı.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, açıklamalarında, dezenflasyon sürecinin öngörülen şekilde ilerlediğini söyledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024, 2025 ve 2026 yıl sonlarına ilişkin enflasyon tahminlerini değiştirmedi. TCMB, 2024 sonu için enflasyon tahmini yüzde 38’de sabit bırakarak revizyona gitmedi.

Küresel piyasalar ABD'de ekonomisine dair endişelerin devam etmesiyle karışık seyrederken, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın yapacağı Enflasyon Raporu sunumu yatırımcıların odağına yerleşti.

Hafta başında satış baskısına neden olan ABD ekonomisinde resesyon endişelerinin dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları verilerinin artından azalmasıyla birlikte pay piyasalarında pozitif bir seyir izleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,61 yükselişle 10.160 puandan başladı.

Borsalardaki volatilitenin ardından nakde dönmek için yapılan satışlar, FED’den agresif faiz indirimi beklentilerinin gerilemesi ve Orta Doğu’da jeopolitik risklerin daha fazla ısınmaması; altın fiyatlarında yükselişi frenliyor.

Piyasalarda gündemi Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Haber7’ye değerlendirdi.