Esha tv
Ekonomi

Uzman isimden emekli maaş zammı kulisi: Rakam vererek açıkladı!

Ekonomi - Memur ve emeklilerinin zamlı maaşları gelecek hafta hesapları yatmaya başlayacak. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

Uzman isimden emekli maaş zammı kulisi: Rakam vererek açıkladı!
08-07-2024 18:28

   Haber7-ÖZEL

 

En düşük emekli aylığına zam hazırlığı konusunu Haber7’ye değerlendiren Prof. Dr. Sefer Şener, SSK-Bağkur ve memur emeklisinin zam hesaplamasının iki şekilde ele alındığının altını çizdi.

Şener, enflasyon farkının zamlara yansıyacağını belirtti. Memur emeklisinin Ocak 2024'te yüzde 15’lik bir zam aldığını anımsatan Şener, altı aylık enflasyon rakamının 24,70 olduğunu kaydetti.

Şener, kamu emeklisinin ocak ayında aldığı zamdan bu rakamın çıkarılarak hesaplanması gerektiğini vurguladı.

Ancak memur emeklisinin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 10’luk sözleşme zammı alacakları için enflasyon farkından kalan açık ile kapatılacağını dile getiren Ekonomist Prof. Dr. Sefer Şener, kamu emeklilerinin bu nedenle yüzde 20’yi aşan bir zam alacaklarını ifade etti. 

Refah payına da değinerek gelecek düzenlemeye ilişkin konuşan Şener, SSK-Bağkur emeklisinin taban maaşına altı aylık enflasyon farkının ödeneceğini dile getirdi. Şener, emeklilere ekonomide atılan sıkılaştırma politikaları kapsamında refah payını ön görmediğini belirtti.

En düşük 10 bin lira kök maaşı bulunan emeklinin altı aylık enflasyon farkını alacağını ifade eden Prof. Dr. Şener, 10 bin liraya yüzde 24,70’lik zam ile maaşların 12 bin 470 TL’ye yükseleceğini söyledi.

Kök maaşlara göre bu rakamın farklılık gösterebileceğini dile getiren Şener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelen düzenlemenin kök maaşlar üzerinden olabileceği yönünde tahminlerde bulundu. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ