Esha tv
Gündem

Uzman isimden Van depremi açıklaması! Daha büyük depremlerin habercisi mi?

Haber 7 - Van'ın ilçesi Tuşba'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy 5 büyüklüğündeki sarsıntıyı değerlendirdi.

Uzman isimden Van depremi açıklaması! Daha büyük depremlerin habercisi mi?
13-06-2022 01:20

Van'ın Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum yaşanmazken, deprem uzmanı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremi değerlendirdi.

Van kuzeyinde AFAD’ın açıklamasına göre M5.0 büyüklüğünde deprem. Bölge genel olarak depremsellik açısından önemli olmasına karşılık merkez üssünde daha büyük deprem oluşturacak fay görünmüyor

— Prof Dr Şükrü Ersoy (@sukruersoyYTU) June 12, 2022

Son dakika: Van'ın Tuşba ilçesi merkezli 5 büyüklüğünde deprem!Son dakika: Van'ın Tuşba ilçesi merkezli 5 büyüklüğünde deprem!

BU TÜR DEPREMLER NORMAL

Ersoy, Van'daki korkutan depremle ilgili, "Burası faylarla dolu bölge. Depremin olmasını doğal karşılıyoruz. Ama 5'ten büyük olması korkutucu. 5.5 geçtikten sonra yaralanmalar, 6'dan sonra can kayıpları başlıyor bölgenin yapısından dolayı. Deprem çok büyük görünmese de etkili görülebilir. Bu tür depremler normal. Ama daha büyüğü olur mu dersek şu an görünmüyor." açıklamasını yaptı.