Üst (boyun) omurganızdaki disk sorunlarından kaynaklanan boyun ve kol ağrısı, uyuşukluk veya zayıflıkla mı mücadele ediyorsunuz? Başınızı hafifçe çevirmek, acı verici mi veya imkansız mı? Eğer cerrahi olmayan tedaviler istenilen sonucu vermediyse, boyun fıtığı için cerrahi müdahale düşünülmelidir.
Uzmanından acil servisler için uyarı: Acile gelen her hasta kendisini en acil olarak görüyor!
SÜREKLİ BOYUN AĞRISI EL-KOL HAREKETİNİ KISITLAR!
Her türlü ağrı rahatsız edicidir, ancak sürekli boyun veya kol ağrısı, güçsüzlük, el ve kol kullanımınızı sınırlayabilir. Boyun bölgesi, omurganın en hareketli kısmıdır ve bu nedenle aşırı kullanıma bağlı yıpranmalar ve günlük yaşam aktivitelerinden kaynaklanan zedelenmeler nedeniyle boyun ağrıları sıkça ortaya çıkabilir.
Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı neden olur? Aşırı unutkanlık neyin belirtisi?
NÖROŞİRURJİ UZMANI OP. DR. KEREM BIKMAZ AÇIKLAMA YAPTI!
"Boyun omurlarınız arasındaki disklerin sinirlere baskı yapması, boyuna ve kola yayılan ağrılara neden olabilir. Sıkça karşılaşılan boyun tutulmaları, başlangıçtaki boyun fıtığının erken belirtilerinden biridir. Özellikle rüzgara maruz kalmadan ve herhangi bir zorlama olmaksızın yaşanan boyun tutulmaları, boyun fıtığının bir göstergesi olabilir. Boyun fıtığı ağrıları genellikle boyunla birlikte kol, el, sırt ve omuz bölgelerine yayılabilir. Boyun hareketlerini sınırlar ve zorlaştırır, sinir baskısı nedeniyle ellerde ve kollarda güç kaybı ile uyuşma yaşanabilir.”
ZORLAYICI MESLEKLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR!
“Tempolu çalışma ortamları, zorlama ve ağır kaldırmaya bağlı olarak ortaya çıkan boyun fıtığı, genellikle stresle birlikte gelen sinir kasılmalarının etkisiyle oluşabilir. Gazeteci, öğretmen, şoför, ağır işlerde çalışanlar ve masa başında çalışanlar gibi fiziksel olarak zorlayıcı mesleklerde çalışanlarda daha sık görülür.”
“Boyun fıtığı, tedavi sürecinin erken aşamalarındaki durumlar ve cerrahi gerektiren ilerlemiş boyun fıtığı olmak üzere iki gruba ayrılabilir. Teşhisin doğru yapılması önemlidir ve ağrının kökeni hastalığın tanısında kritik bir detaydır.”
BOYUN FITIĞI CİDDİYE ALINMALI!
Op. Dr. Kerem Bıkmaz, son olarak şunları ekledi: "Boyun fıtığı belirtileri ciddiye alınmalı ve hissedildiği anda bir beyin ve sinir cerrahına başvurmak önemlidir. Cerrahi olmayan tedavilerle birçok boyun fıtığı problemi düzeltilebilir. Ancak birçok kişi, sadece boyun fıtığı cerrahisi sonrasında ağrıdan ve güçsüzlükten kurtulur. Cerrahi müdahale sırasında cerrah, semptomlarına neden olan sorunu tedavi edebilir. Cerrahinin sınırları vardır; aşırı kullanım veya yaşlanmanın etkilerini tamamen ortadan kaldıramaz, ancak yaşamınızın kontrolünü geri kazanmanıza yardımcı olabilir."
Editor : Eshahaber