Esha tv
EshaTv

Vadedilmiş topraklar ne demek? Vadedilmiş topraklar nereleri kapsıyor?

Vadedilmiş topraklar, Yahudilik inancında Tanrı'nın İbrahim ve soyuna vaad ettiği topraklar olarak bilinir. Peki bu topraklar hangi bölgeleri, ülkeleri kapsıyor? Türkiye bu topraklara dahil mi? İşte merak edilenler...

Vadedilmiş topraklar ne demek? Vadedilmiş topraklar nereleri kapsıyor?
01-10-2024 17:22

Vatandaşlar arama motorlarında 'Vadedilmiş topraklar ne demek?' sorusuna yanıt arıyor. Yahudi dini literatüründe 'Arz-ı Mev'ud' veya 'Vadedilmiş Topraklar' olarak bilinen bölge, Tanrı'nın HZ. İbrahim soyundan gelenlere vaad ettiği geniş bir coğrafyayı işaret etmektedir.

Günümüzde İsrail ve Filistin topraklarını kapsadığı düşünülen bu bölge, Tevrat'a göre çok daha geniş sınırları içinde barındırıyor. Peki vadedilmiş topraklar nedir? Vadedilmiş topraklar haritasında hangi ülkeler var? İşte detaylar...

VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR NE DEMEK?

Vadedilmiş topraklar kavramı, Yahudi kutsal metinlerinde özellikle Tevrat'ta Tanrı'nın HZ. İbrahim'e ve soyuna vadettiği toprakları ifade eder.

Bu bölge, Yahudi halkının ilahi bir anlaşma ile hak sahibi olduklarına inandıkları yer olarak bilinir. Tarihi ve dini kaynaklar, bu vaadin belirli şartlar ve koşullara bağlı olarak verildiğine dikkat çeker.

Yahudiler, bu topraklara sahip olma hakkını ilahi bir emir olarak kabul eder.

VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR NERESİ, NERELERİ KAPSIYOR?

Vadedilmiş topraklar günümüzde Kudüs, Hebron, Gazze ve Betüllahim gibi son derece önemli şehirleri içinde barındırıyor. Ek olarak Ürdün'ün batısındaki bölgeler, Sina Yarımadası ve Lübnan da bu toprakların içinde değerlendirilmekte.

Tevrat'a göre sınırlar çok daha geniş olsa da bugün bu toprakların büyük kısmı İsrail ve Filistin Devleti toprakları olarak kabul edilmektedir.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ