Esha tv
Spor

Yağmur Ergün’den tarihi Türkiye rekoru!

Tüm Spor - Alkeba Olimpik Spor Kulübü’nün milli sporcusu Yağmur Ergün, Serbest Dalış Outdoor Derinlik Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde 57 metreye dalarak yeni Türkiye rekorunu kırdı.

Yağmur Ergün’den tarihi Türkiye rekoru!
05-09-2024 18:48

31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Derinlik Türkiye Şampiyonası, önemli performanslara sahne oldu.

Türkiye ve dünya dalış camiasının yakından takip ettiği bu organizasyonda, Alkeba Olimpik Spor Kulübü’nün milli sporcusu Yağmur Ergün, sabit ağırlık paletsiz branşında elde ettiği başarı ile öne çıktı.

Ergün, şampiyonanın ilk gününde 57 metreye dalarak yeni Türkiye rekorunu kırdı. Bu derece, sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada da dikkat çekti. Ergün, bu performansıyla dünya sıralamasında en iyi 5 sporcu arasına girdi. 

Bu yeni Türkiye rekoru, Ergün’ün ilerleyen dönemlerde katılacağı yarışmalarda milli takım ile Türkiye’yi temsil etmeye devam edeceğini de gösterdi. Şampiyonadaki diğer sporcuların performanslarıyla birlikte bu başarı, serbest dalışta Türkiye’nin uluslararası arenadaki iddiasını güçlendirdi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ